Cancelarul Austriei, Karl Nehammer: "Trebuie să evităm al III-lea război mondial. Putin e într-o fundătură"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a avut o ieșire surprinzătoare contra Rusiei, având în vedere legăturile strânse ale austriecilor cu Kremlinul. 

După ce separatiștii pro-ruși din regiunea separatistă Transnistria au cerut ajutor regimului rus, există o mare îngrijorare că războiul s-ar putea extinde.

Cancelarul a recunoscut că este foarte greu ca într-o „situație dificilă să acționezi strategic corect”. În opinia sa, trimiterea soldaților NATO în Ucraina, ar fi o măsură care ar putea duce la ca spirala de escaladare să devină „de neoprit” și să înceapă un noi război mondial. El a subliniat că "cineva"  poate, de asemenea, să se „poticnească” neintenționat în războaie.

Potrivit lui Nehammer, Putin se află într-o „fundătură”


"Este mai important să restabilim pacea. Președintele rus Vladimir Putin însuși este într-o fundătură, deoarece nu și-a atins niciunul dintre obiectivele sale strategice. Înainte de războiul din Ucraina, NATO nu era o amenințare, așa cum pretindea șeful de la Kremlin. Lucrurile stau altfel acum: țările s-au modernizat și au fost adăugați noi membri în Suedia și Finlanda. Alianța este, așadar, mult mai periculoasă pentru Rusia astăzi decât era acum doi ani. Este important ca Putin să se gândească la cum poate ieși din acest conflict”, a mai spus Nehammer, potrivit Krone.at.

Neutralitatea Austriei nu este însă pusă în discuție pentru cancelar - are 80 la sută susținere în acest sens în rândul populației și este, de asemenea, un „fapt că neutralitatea ne este de mai mult folos”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel