Canada: Un medic român și-a pierdut LICENȚA pentru că și-a tratat soția. E acuzat de abuz sexual

Narcis Popa |
Data publicării:

Un igienist dentar de origine română din Ontario, Canada, şi-a pierdut pentru o perioadă de cinci ani licenţa, fiind acuzat de "abuz sexual" pentru că și-a tratat soția, încălcând astfel o lege care nu permite relaţiile amoroase dintre personalul medical şi pacienţi, potrivit presei canadiene.

În anul 2014, arată evidența instanțelor, Alexandru Tanase şi pacienta sa s-au implicat în mod romantic, iar el a încetat să o trateze din cauza interdicției relațiilor amoroase dintre profesioniștii din domeniul sănătății și pacienții lor.

Dar în timp ce lucra la o clinică din Guelph, Ontario, un coleg i-a spus lui Tănase că igieniștii dentari au voie să-și trateze soțiile. De fapt, colegiul medicilor a aprobat o excepţie în cazul tratării soţilor în septembrie 2015, dar legiuitorul nu a adoptat niciodată regula - așa cum s-a întâmplat în cazul medicilor stomatologi.

Bazat pe înțelegerea sa eronată a legii, Tănase a început din nou să-și trateze logodnica și a continuat acest lucru după ce s-au căsătorit la începutul anului 2016.

Comitetul de disciplină a decis că nu are de ales decât să constate că Tănase a încălcat interdicția relațiilor sexuale cu un pacient - chiar dacă pacientul era soțul său și sexul consimțit - și, prin urmare, este supus revocării obligatorii a licenței pntru o perioadă de 5 ani.

Tribunalul din Ontario a menţinut pedeapsa „aspră” pentru Alexandru Tănase chiar dacă autoritățile de reglementare au propus să permită igieniștilor să-şi trateze soții, așa cum o pot face medicii stomatologi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel