Canada strânge bani pentru Ucraina prin vânzarea de obligațiuni și va aplica noi sancțiuni împotriva rușilor, inclusiv a directorilor Gazprom

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Canada strânge bani pentru Ucraina prin vânzarea de obligațiuni și va aplica noi sancțiuni împotriva rușilor, inclusiv a directorilor Gazprom / Foto: Captură video youtube
Canada strânge bani pentru Ucraina prin vânzarea de obligațiuni și va aplica noi sancțiuni împotriva rușilor, inclusiv a directorilor Gazprom / Foto: Captură video youtube

Canada va vinde o obligațiune guvernamentală pe 5 ani pentru a strânge bani pentru Ucraina, fiind prima țară care face acest lucru, și va impune noi sancțiuni împotriva a 35 de persoane din Rusia, inclusiv a directorilor Gazprom (GAZP.MM), a declarat vineri premierul Justin Trudeau.

"Canadienii vor putea acum să meargă la marile bănci pentru a cumpăra obligațiunile de suveranitate care vor ajunge la maturitate după cinci ani, cu dobândă", a declarat Trudeau la o reuniune anuală a Congresului ucraineano-canadian din Winnipeg.

"Aceste fonduri vor merge pentru a sprijini guvernul Ucrainei, astfel încât să poată continua să sprijine poporul ucrainean", a spus el.

 

Canada are una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume

 

Canada are una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume în afara țărilor care se învecinează cu Ucraina, iar comunitatea a făcut presiuni asupra Ottawa pentru a impune sancțiuni din ce în ce mai stricte împotriva Rusiei de când aceasta a invadat Ucraina în februarie.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy i-a mulțumit lui Trudeau pe Twitter, spunând că legătura "va permite tuturor să contribuie la victoria noastră".

Trudeau nu a precizat când vor fi puse în vânzare obligațiunile.

 

Viceprim-ministrul a refuzat să spună dacă țara va limita valoarea totală a obligațiunilor pe care le susține

 

Încasările vor "ajuta guvernul (ucrainean) să continue operațiunile, inclusiv să ofere servicii esențiale ucrainenilor, cum ar fi pensiile, și să cumpere combustibil înainte de iarnă", se arată într-un comunicat.

Echivalentul veniturilor obținute va fi direcționat "direct către Ucraina" printr-un cont administrat de Fondul Monetar Internațional, se mai arată în declarație.

Trudeau a anunțat, de asemenea, noi sancțiuni împotriva a 35 de înalți funcționari ai entităților din sectorul energetic, inclusiv Gazprom "și filialele sale", potrivit unui comunicat, plus alte șase "entități din sectorul energetic".

"Vom continua să strângem șuruburile împotriva tuturor celor care sunt complici la această invazie ilegală", a declarat Trudeau.

În plus, Canada intenționează să impună noi sancțiuni "membrilor din sectoarele justiției și securității ruse, inclusiv ofițerilor de poliție și anchetatorilor, procurorilor, judecătorilor și funcționarilor din închisori, implicați în încălcări grave și sistematice ale drepturilor omului împotriva liderilor opoziției ruse", se arată în declarație, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel