Cameron laudă medicii români, dar nu a crezut că vor veni atât de mulţi

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
David Cameron este primul premier al Marii Britanii care a vizitat România în acest secol. Oficialul ameninţă cu restrângerea privilegiilor pentru imigranţi.
 
David Cameron este primul premier al Marii Britanii care a vizitat România în acest secol. Declaraţia îi apartine chiar oficialului englez, care s-a întalnit la Bucureşti cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Dacian Cioloş.
 
Subiectul principal al discuţiilor a fost problema imigranţilor români din Regat, în contextul în care Londra pregăteşte un referendum legat de rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene
 
"Susţin principiul liberei circulaţii, este un principiu de bază, iar românii, ca şi alţi europeni aduc o contribuţie valoroasă în Marea Britanie în foarte multe domenii, de la finanţe, la ştiinţă şi medicină. Dar nu am crezut niciodatã că această libertate de mişcare va aduce atâţia oameni." a precizat premierul britanic.
 
Cele mai controversate reforme pe care David Cameron vrea să le impună Uniunii Europene privesc sistemul de protecţie socială pentru imigranţi. Marea Britanie primeste 300 de mii de emigranţi anual. Oficialul ameninţă cu restrângerea privilegiilor pentru imigranţi, prin care vrea să le limiteze dreptul la unele ajutoare sociale.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a luat apărarea românilor din Regat şi a insistat că soluţiile de reformă nu trebuie să afecteze drepturile angajaţilor străini şi principiul liberei circulaţii.
 
"Trebuie subliniat faptul că cea mai mare parte a cetăţenilor sunt foarte bine integraţi şi contribuie prin taxele si impozitele pe care le plătesc la economia Marii Britanii", a precizat preşedintele României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel