Călin Popescu Tăriceanu, despre Renate Weber: „Nu mi s-a părut că ar avea inhibiții”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Avocatul Poporului „Nu ar inhibiții” și că ar putea ataca la Curtea Constituțională ordonanțele de urgență adoptate de Executiv în ședința de marți, printre care cea referitoare la organizarea alegerilor parlamentare.

„Valul de ordonanțe pe care guvernul pare să le promoveze nu face decât să întărească percepția că guvernul pare să pice. De ce se dau 24 de ordonanțe pe zi? (...) Ordonanțele intră în vigoare imediat, dar ele pot fi atacate la Curtea Constituțională, dacă vrea Avocatul Poporului. Nu mă pronunț dacă va vrea sau nu va vrea. Cred că fiecare ordonanță de urgență va trebui să facă obiectul unei analize la nivelul instituției Avocatului Poporului.

Citește și Călin Popescu Tăriceanu, despre alegeri anticipate: „Ar duce România în haos"

Nu mi s-a părut că Renate Weber ar avea inhibiții. Adică atunci când sunt e vorba de drepturi fundamentale, între care și cel legat de alegeri, pentru că alegerile reprezintă un drept fundamental democratic, când e vorba de păstrarea rolului instituțiilor democratice în stat, iar aici mă refer la necesitatea păstrării rolului Parlamentului. dacă scurtcircuităm Parlamentului, atunci nu mai putem vorbi decât despre o democrației de fațadă", a declarat la Antena 3 Călin Popescu Tăriceanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel