C.T. Popescu: Dacă e aurul în pericol în Anglia, de ce nu aduc şi românii înapoi?

StiriDiaspora Team / 1 mar 2019, 11:20 Salveaza PDF Comentarii

Cristian Tudor Popescu desfiinţează  argumentul lui Dragnea și Vâlcov ,  precum că proiectul de repatriere a aurului ar avea la bază urmările Brexitului. CTP  s-a întrebat, dacă ar fi aşa o situaţie înspăimântătoare în Marea Britanie, de ce nu am retrage și cei 300.000 de români care trăiesc acolo. 

„Am auzit varianta, se încearcă să fie convinşi românii că e bine să luăm aurul, pentru că o să fie Brexit, şi nu putem lăsa aurul într-o ţară care nu e membră a UE. Stupizenie absolută - una, că dacă e Brexit, atunci toţi finanţiştii pleacă de la Londra şi a doua că, din clipa când rezerva de aur e retrasă în România, românii nu vor mai putea face plăţi cu cardul în străinătate.

Banca Angliei înseamnă mai mult decât Anglia. Sistemul internaţional financiar în care e inserată Banca Angliei este peste Brexit şi Anglia, indiferent ce se va întâmpla acolo. Banca Angliei funcţionează într-un sistem circulator care continuă să existe după Brexit.

"Ce e mai preţios? Un român, mai mulţi români sau aurul? Aurul sau oamenii? Dacă e aşa primejdie că se poate ajunge să nu mai ai acces la aurul tău, al României, din Banca Angliei, acolo trebuie să fie ceva pe lângă care Hitler era mic copil, ca Banca Angliei să nu onoreze cererile de retragere de aur de acolo. Păi ce se alege de cei 300.000 de români dacă se creează o asemenea situaţie înspăimântătoare în Anglia? Păi nu ar trebui să îi retragem?".

Jurnalistul a explicat că, deşi Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae încearcă să inducă în conştiinţa românilor, prin acest proiect, ideea de aur românesc "din coroana lui Decebal", "dus pe meleaguri străine la Londra, în Occidentul ăla nenorocit", realitatea este alta, şi anume că aurul din rezervele BNR e din Africa de Sud, cumpărat din "diverse surse din lumea asta largă".

"Singura situaţie în care mişcarea asta ar fi strategic bună ar fi cea în care scoatem aurul de la Londra şi îl ducem la Moscova, aur lângă tezaur. În situaţia în care Rusia va ocupa Anglia, cine ar putea ocupa Marea Britanie într-un război în momentul de faţă? Dacă ne gândim că Rusia o să invadeze Anglia şi o să ocupe insulele asta ar fi o mişcare strategică de mare inteligenţă", a declart Cristian Tudor Popescu la digi 24.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.201
YesMy