Buzz Aldrin, al doilea astronaut care a pășit pe Lună, s-a căsătorit cu o româncă. Cine este Anca Faur

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Buzz Aldrin și Anca Faur au avut parte de o ceremonie privată restrânsă
Buzz Aldrin și Anca Faur au avut parte de o ceremonie privată restrânsă

Buzz Aldrin, al doilea astronaut care a pășit pe Lună, s-a căsătorit cu Anca Faur, doctor în chimie. 

La un deceniu după moartea lui Neil Armstrong, cel de-al doilea astronaut care a ajuns pe Luna, Buzz Aldrin, încă trăiește viața la maxim.

La vârsta venerabilă de 93 de ani, el s-a căsătorit pentru a patra oară cu o româncă în vârstă de 63 de ani.

Edwin "Buzz" Aldrin, care a făcut parte din prima misiune istorică de aterizare pe Luna în 1969, a anunțat că s-a căsătorit cu Dr. Anca Faur, care lucrează acum ca vicepreședinte executiv al Buzz Aldrin Ventures LLC din 2019.

Cei doi au avut parte de o ceremonie privată mică în Los Angeles.

Jurnalistul freelancer Cristian Niculescu a aflat cine este misterioasa Anca Faur. Originară din Deva, românca are 63 de ani, e doctor în chimie și are mai multe brevete de invenție.

"E doctor în chimie şi are mai multe brevete de invenţie. Lucrează ca manager de proiecte la Johnson Matthey, multinaţională britanică specializată în produse chimice. Tehnologiile Johnson Matthey au contribuit la programul spaţial Apollo.... Anca Faur a divorţat în 2012 de Eliodor Ghenciu, şi el un chimist cu mai multe brevete de invenţie. Prietena legendarului astronaut e expertă în cataliză şi combustibil. La JM California se ocupă de programele Fuel Cells. O celulă de combustibil transformă energia chimică a unui combustibil (adesea hidrogen) şi a unui agent de oxidare (adesea oxigen) în electricitate, printr-o suită de reacţii redox. Anca Faur a condus, prima din companie, un Hyundai cu celule de combustibil...”, a scris Cristian Niculescu pe pagina sa de Facebook.

Buzz Aldrin, al doilea om pe Lună 

 

Buzz Aldrin este un astronaut american, cunoscut ca fiind al doilea om care a pășit pe Lună, după Neil Armstrong. El a făcut parte din echipajul misiunii Apollo 11, lansată în 1969, împreună cu Neil Armstrong și Michael Collins.

Aldrin a petrecut aproximativ două și jumătate ore pe suprafața Lunii, împreună cu Armstrong, în timp ce Collins a rămas în modulul de comandă în orbitele Lunii. Aldrin a absolvit Academia militară din West Point și a servit în Forțele Aeriene ale Statelor Unite în timpul Războiului din Coreea.

După misiunea Apollo 11, el a continuat să servească în Forțele Aeriene, dar a și devenit un activ public, promovând cercetarea spațială și educația. Buzz Aldrin este, de asemenea, unul dintre fondatorii organizației ShareSpace Foundation, care promovează educația spațială și dezvoltarea tehnologică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel