Bulgaria. Sofia în lockdown total de vineri. Școlile, restaurantele și mallurile se închid

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Începând de vineri, într-un lockdown total, au putea intra capitala Bulgariei. Dancho Penchev, șeful inspectoratului sanitar regional, a anunțat că școlile, grădinițele, restaurantele, arenele culturale, sălile de sport și alte spații de agrement din Sofia se vor închide în proporție de 99%, potrivit Novinite

Bulgaria a înregistrat un număr record de spitalizări din cauza coronavirusului, cu 7.269 de pacienţi, în timp ce autorităţile regionale au în vedere înăsprirea restricţiilor pentru a limita îmbolnăvirile. Potrivit datelor Uniunii Europene, Bulgaria este a patra ţară din blocul comunitar cu cel mai mare număr de decese raportat la populaţie în ultimele 14 zile, după Slovacia, Cehia şi Ungaria. Din cauza creşterii tuturor indicatorilor - spitalizări, contagieri şi decese - unii experţi cred că Bulgaria se află deja la începutul unui al treilea val epidemic.

Responsabilii din sectorul sanitar din Sofia, capitala cu 1,3 milioane de locuitori, iau în calcul închiderea pentru 14 zile a tuturor barurilor şi restaurantelor, a centrelor comerciale şi şcolilor pentru a stăvili virusul. Autorităţile din domeniul sanitar naţional au avertizat că ''în două sau trei săptămâni se aşteaptă vârful îmbolnăvirilor'', după care se va înregistra o tendinţă descendentă. Dacă pronosticul se va dovedi corect, atunci vârful îmbolnăvirilor va coincide cu alegerile legislative din 4 aprilie, ceea ce ar putea avea ca efect o rată de participare la vot scăzută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel