Bulgaria se delimitează de România în parcursul european. Presa bulgară: Comisia Europeană, măsuri împotriva României

Narcis Popa |
Data publicării:

Comisia Europeană are în vedere noi măsuri de reacţie împotriva României după slăbirea legilor anticorupție în țară, a declarat un purtător de cuvânt al comisiei, informează BTA.

Agenția subliniază că este vorba despre votarea, săptămâna trecută, în Parlamentul României, a modificărilor aduse codurilor penale, care vizează reducerea perioadelor de prescripție pentru anumite infracțiuni de corupție și dezincriminarea fraudei în unele cazuri. Comisia a avertizat deja Bucureştiul, anterior, săptămâna aceasta, că se va confrunta cu "acţiuni rapide şi decisive", dacă Parlamentul aprobă aceste schimbări legislative.

Întrebat de jurnalişti care ar fi răspunsul Comisiei, purtătorul de cuvânt a declarat: "Dacă întrebarea dvs este dacă vor fi luate măsuri rapide şi decisive în cazul amintit de dvs", răspunsul este: Da. Da, acest lucru se va întâmpla". El nu a oferit mai multe amănunte cu privire la eventuale contramăsuri.
DPA subliniază că una dintre opțiuni este o procedură penală, care va ajunge în cele din urmă la Curtea Europeană. O altă posibilitate este un proces de sancțiuni pentru încălcarea statului de drept, cunoscut sub numele de articolul 7, pe care UE l-a aplicat deja împotriva Poloniei și Ungariei. Între modificările legislative aprobate se numără dezincriminarea mitei dacă infractorul recunoaște fapta în termen de un an, iar procurorii nu au inițiat încă o anchetă împotriva acestuia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel