Bulgaria. Noi restricții pentru români. Autoritățile cer test PCR negativ, chiar dacă românii sunt vaccinați sau au trecut prin boală

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din Bulgaria au înăsprit regulile pentru românii care intenționează să călătorească pe teritoriul acestei țări.

Autoritățile din Bulgaria au înăsprit regulile pentru românii care intenționează să călătorească pe teritoriul acestei țări. Astfel, în condițiile în care țara noastră a intrat în zona roșie, Bulgaria cere un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore. Totodată, cetățenii români, chiar dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală, sunt obligați să prezinte un astfel de test, potrivit MAE.

În cazul românilor care nu au un certificat verde care atestă vaccinarea sau vindecarea de COVID pot prezenta doar testul PCR, însă aceștia vor fi nevoiți să stea în carantină 10 zile după ce ajung în țară, scrie Digi24.

Sunt exceptați de la regulă copiii cu vârsta de până în 12 ani, conducătorii de autocare care efectuează transport internațional de persoane, șoferii de camion, piloții de avion care efectuează zboruri internaționale, dar și studenții străini care învață în Bulgaria.

 

Autoritățile din Bulgaria au înăsprit regulile pentru români

 

 

Este important de menționat că noile reguli nu se aplică celor care fac dovada faptului că doar tranzitează țara. Noile restricții se aplică celor care au ca destinație finală Bulgaria.

Mai multe informații despre categoriile exceptate de la prezentarea acestor documente pot fi găsite pe site-ul MAE.

„În cazul minorilor cu vârste între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă pe baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe din România.

În cazul în care persoana în cauză nu prezintă un astfel de document, va fi pusă în carantină pentru 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui.

 

Angela Merkel anunța restricții severe pentru nevaccinați

 

Bulgaria nu este singura țară care intenționează și înăsprească regulile. Recent, Angela Merkel a declarat că vor exista "restricții stricte pentru persoanele nevaccinate”. Potrivit acesteia, ar trebui extins și principiul 2G.  

Germania ar putea introduce restricții severe pentru nevaccinați. Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire între Angela Merkel și premierii celor 16 state federale.

Potrivit informațiilor publicației BILD, în cadrul întâlnirii cancelarului Angela Merkel cu premierii statelor federale, va fi discutată o strategie de combatere a numărului în creștere de infecții. Se va discuta despre reducerea ratei de ocupare în Secțiile de Terapie Intensivă, accelerarea campaniei de vaccinare și despre implementarea restricțiilor suplimentare asupra persoanelor nevaccinate. Întâlnirea este programată pentru miercuri, 10 noiembrie.

Creșterea infecțiilor necesită "vigilență și acțiuni decisive din partea tuturor celor implicați în strategia de vaccinare”, a declarat prim-ministrul NRW Hendrik Wüst (CDU), președintele reuniunii premierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel