Bulgaria. Fără test PCR şi declaraţie pe proprie răspundere la intrare în ţară. Vezi EXCEPŢIILE şi DATA de la care se aplică noile condiţii

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ambasada României în Republica Bulgaria revine cu un anunţ important pentru românii care urmează să călătorească sau să tranziteze teritoriul ţării vecine după 31 iulie.

"ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR ROMÂNI – CONDIȚII DE INTRARE PE TERITORIUL REPUBLICII BULGARIA

Conform Ordinului ministrului sănătății nr. RD-01-438, în vigoare până la 31 iulie, cetățenii români care sosesc din România au dreptul de a intra pe teritoriul Bulgariei fără test PCR.

A fost eliminată cerința completării declarației pe propria răspundere.

TREBUIE SĂ PREZINTE UN TEST PCR NEGATIV, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria, cetățenii români care:

- au punctul inițial al călătoriei un stat terț în raport cu UE, cu excepția Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republicii San Marino, Principatului Andora, Principatului Monaco, Vaticanului, Republicii Algeriene Democratice și Populare, Australiei, Canadei, Georgiei, Japoniei, Regatului Maroc, Noii Zeelande, Rwandei, Republicii Coreea, Regatului Thailandei, Republicii Tunisiene și a Republicii Orientale a Uruguayului.

- Cetățenii români, care au punctul inițial al călătoriei Ucraina, trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria, începând din 30 august 2020.

NU TREBUIE SĂ PREZINTE UN TEST PCR NEGATIV cetățenii români care TRANZITEAZĂ teritoriul Republicii Bulgaria, inclusiv cei care au punct inițial al călătoriei statele menționate la punctul anterior. ATENȚIE, tranzitul trebuie să fie neîntrerupt și efectuat în scopul întoarcerii în țara de reședință", se arată pe pagina Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel