Budapesta: Doi deputați, târâți pe jos și scoși cu FORȚA din Televiziunea publică. VIDEO viral

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Doi deputați de opoziție au fost expulzați din sediul televiziunii publice ungare, luni dimineața, după ce și-au petrecut noaptea acolo, în speranța de a putea difuza un comunicat, după un important protest anti-Orban, potrivit imaginilor publicate pe rețelele sociale, scrie AFP. 

Akos Hadhazy și Bernadett Szél, doi deputați independenți proveniți din Partidul verde LMP, au fost scoși cu forța de către gărzile de securitate din televiziunea MTVA din Budapesta, o acțiune puternic criticată pe rețelele de socializare.

Aceștia au fost întâmpinați de polițiști amplasați în fașa clădirii, cărora le-au spus că vor să depună plângere.

Cei doi deputați fac parte dintr-un grup de 12 parlamentari de opoziție care s-au dus la sediul MTVA în cursul nopții în încercarea de a difuza un text cu revendicări, în timpul protestelor care au reunit duminică 15.000 de oameni în capitala ungară.

Citeste si: VIOLENȚE la Budapesta. Protestatarii au luat cu asalt Televiziunea publică

"Nu este televiziunea privată a Fidesz (partidul național-conservator al premierului Viktor Orban), ci televiziunea poporului ungar, finanțată din impozite", au subliniat deputații, care au transmis în direct incidentele pe Facebook.

Protestatarii cer mai multă independență și obiectivitate în presa publică și aderarea Ungariei la Parchetul european, refuzată de Budapesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel