Bucureștenii, speriați de creșterea prețului la căldură. Factura ar putea crește în această iarnă cu 70%

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Proiectul de hotărâre privind noul preț al gigacaloriei nu este încă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), deoarece nu s-a ajuns la un consens în majoritatea USR-PNL-PMP, anunță, vineri seara, primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Nicușor Dan anunță, vineri seara, că a convocat CGMB pentru data de 26 noiembrie.

„Proiectul de hotărâre privind noul preț al gigacaloriei nu este pentru moment pe ordinea de zi, întrucât nu s-a ajuns la un consens în majoritatea USR-PNL-PMP. Sunt optimist că până la momentul ședinței vom ajunge la o poziție comună, iar proiectul va intra pe ordinea de zi suplimentară și va fi votat”, spune Nicușor dan.

Primarul precizează că va continua discuțiile cu consilierii generali din majoritatea USR-PNL-PMP și, în paralel, va insista la Guvern pentru ca Primăria Capitalei să obțină o sumă cât mai mare pentru acoperirea creșterii prețului gigacaloriei.

„Voi face tot ceea ce e omenește posibil pentru ca bucureștenii să fie cât mai puțin afectați de creșterea costurilor cu încălzirea”, promite Dan.

Facturile la căldură în Capitală ar putea crește în această iarnă cu 70%

 

Facturile la căldură ale bucureștenilor ar putea crește în această iarnă cu 70%. Locuitorii Capitalei, care sunt încă racordati la sistemul central de termoficare, ar urma să plătească 280 de lei pentru gigacalorie, de la 164 de lei, cât era înainte de 1 noiembrie, potrivit unei propuneri înaintate de primarul Nicușor Dan Consiliului General și publicată de Gabriela Firea, senator PSD și fost edil al Capitalei.

În sezonul rece trecut, gigacaloria costa 506 lei. O treime plăteau bucureştenii restul primăria, prin subvenţie. În această iarnă, dacă populația va plăti 280 de lei, înseamnă că primăria va trebui să crească subvenția la 600 de lei.

Pentru că nu poate susține o creștere atât de mare a cheltuielilor cu subvenția la căldură, primăria a cerut ajutorul Guvernului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel