Brioșe jamaicane: Rețeta de post perfectă, fără ouă, lapte sau drojdie

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Brioșe jamaicane: Rețeta de post perfectă, fără ouă, lapte sau drojdie
Brioșe jamaicane: Rețeta de post perfectă, fără ouă, lapte sau drojdie

Fie că sunteți vegetarian, țineți post sau preferați produse de patiserie fără produse de origine animală din alt motiv, iată o rețetă de brioșe jamaicane simplu și ușor de preparat, fară ouă sau drojdie.

Așa numitele brioșe jamaicane, parfumate și foarte ușor de preparat, sunt un desert ideal de pregătit în post sau dacă vă feriți de obicei de produsele care conține ingrediente de origine animală.

Gustul interesant al acestui preparat este dat de stafidele care vor ajuta le „legarea“ celorlalte ingrediente și care sunt responsabile de culoarea caramel caracteristică a produselor coapte. Datorită buchetului de condimente, brioșele jamaicane vor fi deopotrivă ușor picante și dulci, dar este important să nu exagerați aici - prea multă scorțișoară și vanilie vor face gustul prea amar.

Vezi și: Plăcinte cu urdă și mărar. Rețeta tradițională din Bucovina foarte ușor de preparat

Structura aluatului este destul de fermă deoarece nu există un proces de fermentare, nu există ouă, lapte sau unt în compoziție, dar bucătarii începători care încă nu îndrăznesc să încerce o rețetă de prăjitură cu drojdie, brioșele jamaicane sunt o alegere bună!

Brioșe jamaicane: Ingrediente pentru rețeta de post perfectă

făină de grâu - 200 g;

apă - 1 lingură;

stafide - 1 lingură;

zahăr - 4 linguri;

scorțișoară măcinată - 10 grame

nucșoară - 3 gram;

păstaie de vanilie - 1 ;

sare - 3 grame;

bicarbonat de sodiu - 1,5 lingurițe;

ulei vegetal - 1,5 linguri.

acid citric (sare de lămâie) - 0,5 lingurițe.

Brioșe jamaicane de post: Mod de preparare

 

Spălăm stafidele schimbând apa de mai multe ori. Adăugați zahăr, sare, semințele de la păstaia de vanilie, scorțișoara și nucșoară. Umpleți cu apă rece curată și puneți oala în care sunt toate, pe foc.

Se dă totul în clocot și se fierbe timp de 2-3 minute. Puteți adăuga 1 stea de anason pentru a spori aroma (nu uitați să o scoateți atunci când stafidele sunt în sirop!).

Puneți sifon în amestecul aromat în clocot, amestecați rapid și scoateți vasul de pe foc. Când adăugați sifon, reacția sa trebuie să apară - se va forma o spumă puternică și se va stinge după câteva secunde. Acoperiți stafidele fierte cu un capac și lăsați să se răcească în sirop timp de 10 minute.

Important! Dacă stafidele sunt prea dulci, bulele din apa clocotită pot să nu se stingă complet. Prin urmare, adăugați 0,5 lingurițe de acid citric (îl puteți amesteca cu făină). Atunci produsele coapte nu vor avea gust de sifon.

Cernem făina într-un castron adânc, adăugăm ulei vegetal rafinat și turnăm în siropul cald de stafide.

Se amestecă bine aluatul cu o lingură până se omogenizează. Ar trebui să fie o compoziție moderat lichidă, puțin mai groasă decât cel pentru clătite.

Pentru coacere, puteți folosi o matriță obișnuită din metal pentru tort sau tarte, care trebuie unsă cu ulei, sau o tavă de brioțe în în care ați pus hârtie pentru copt specială, care nu necesită ungere.

Umplem vasul de copt 3 sferturi, lăsând loc pentru creșterea aluatului. Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute, verificăm pregătirea cu o scobitoare de lemn. Într-o formă medie de brioșe capacul trebuie să crească peste margine, iar crusta trebuie să fie crăpăcioasă la final.

Lăsați brioșele să se răcească complet în cuptor și decorați cu zahăr pudră sau glazură.

Notă:

Cireșele uscate fără sâmburi sau fructele confiate sunt la fel de potrivite pentru rețeta de brioșă jamaicană de post; zahărul rafinat poate fi înlocuit cu zahăr brun, care va avea un efect deosebit asupra gustului prăjiturii, conferindu-i o culoare mai pronunțată și o aromă de caramel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel