Brexit. S-a decis ÎNLOCUITORUL Theresey May. Rezultatul VOTULUI

Narcis Popa |
Data publicării:

Votul care va decide viitorul premier al Marii Britanii l-a desemnat pe Boris Johnson cu o opțiune importantă pentru a deveni succesorul Theresei May la cârma Partidului Conservator și în funcția de premier al Marii Britanii, câștigând cu o diferență considerabilă sprijinul parlamentarilor conservatori în primul tur al alegerilor interne, potrivit Associated Press. 

Johnson, care a deținut funcția de ministru de Externe și unul dintre liderii campaniei favorabile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, și-a asigurat în primul tur 114 din cele 313 voturi exprimate. Astfel, numărul candidaților a fost redus de la 10 la șapte.

El a fost urmat de succesorul său în fruntea Ministerului britanic de Externe, Jeremy Hunt, care a obținut 43 de voturi, urmat de ministrul Mediului, Michael Gove, care a adunat 37 de voturi. Johnson le-a mulțumit susținătorilor săi pentru acest succes, postând pe Twitter următorul mesaj: ”Sunt încântat de faptul că am câștigat primul tur de scrutin, dar avem un drum lung de parcurs”. Rezultatul a depășit așteptările echipei lui Johnson și îl face aproape sigur unul dintre cei doi candidați care vor fi supuși votului final al celor 160.000 de membri de partid la nivel național.

Câștigătorul va deveni liderul Partidului Conservator și prim-ministru al Marii Britanii. Trei candidați au fost eliminați. Parlamentarii Esther McVey, Mark Harper și Andrea Leadsom nu au reușit să ajungă la pragul de 17 voturi necesare pentru a ajunge la turul următor. Competiția este dominată de problema ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, toți candidații promițând să reușească acest deziderat după ce Theresa May a eșuat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel