BREXIT. Juncker, mesaj dur pentru Boris Johnson, după ce s-a ajuns la ACORD

Narcis Popa |
Data publicării:

Uniunea Europeană nu va accepta o nouă amânare a retragerii Marii Britanii din Blocul comunitar, a declarat, joi după-amiază, Jean-Claude Juncker, preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, insistând că noul acord trebuie aprobat de Parlamentul britanic.

Întrebat dacă se gândeşte că noul acord Brexit va fi aprobat de Camera Comunelor, Juncker a declarat: "Trebuie".

"Oricum, nu va exista o nouă amânare a Brexit. Am ajuns la un acord, deci nu există argumente pentru amânare. Trebuie să se întâmple acum".

"(...) Am exclus posibilitatea unei noi amânări. Dacă avem un acord, avem un acord, nu avem de ce să prelungim negocierile", a argumentat Juncker, citat de cotidianul The Guardian.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, le va cere liderilor Uniunii Europene să excludă posibilitatea unei noi amânări a Brexit, au afirmat anterior surse guvernamentale de la Londra citate de agenţia Reuters.

Uniunea Europeană şi Guvernul Boris Johnson au ajuns joi la o înţelegere privind producerea Brexit. Acordul va trebui aprobat de Consiliul European şi de Camera Comunelor. În cazul în care va fi respins, Boris Johnson este obligat să aplice o lege care prevede evitarea producerii unui Brexit fără acord. Marea Britanie ar urma să se retragă din UE pe 31 octombrie.

[citeste s]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel