BREXIT FĂRĂ ACORD, varianta cea mai plauzibilă: Boris Johnson califică drept „revoltătoare“ cererile UE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a atenționat britanicii că toată lumea trebuie să se pregătească pentru un Brexit fără acord, calificând drept „revoltătoare“ cererile post-Brexit din partea Uniunii Europene.

NO DEAL este acum cel mai probabil rezultat al negocierilor comerciale Brexit și toată lumea trebuie să se pregătească, a avertizat Boris Johnson în această seară.

Prim-ministrul a convocat Cabinetul la o conferință telefonică „sumbră”, avertizând că cererile UE „revoltătoare” impun discuțiile până la capăt, potrivit The Sun.

Anunțul prim-ministrului britanic a venit după întâlnirea cu șefa Comisie Europene, Ursula von der Leyen. Săptămâni de negocieri n-au rezultat într-un acord, iar principalele probleme sunt reprezentate de acordurile pentru afaceri și drepturile de pescuit. Negociatorii „merg până la capăt” pentru acord, iar Johnson este pregătit să meargă la Paris sau Berlin pentru discuții.

Johnson: „Nu oprim discuțiile, vom continua să negociem“

 

Johnson și-a avertizat echipa de negoiciere că o recondiționare în ultimul moment a cererilor de la Bruxelles de a pedepsi Brexitul Marii Britaniei  a agravat speranțele unui acord. „Premierul a spus că este revoltător și nimeni nu a fost de acord ”, a declarat o sursă a Cabinetului, citată de The Sun.

Premierul britanic a spus, într-un clip către națiune în această seară, că există o „puternică posibilitate” ca Marea Britanie să nu reușească să încheie un acord: „Nu oprim discuțiile, vom continua să negociem, dar, analizând unde suntem, cred că este vital ca toată lumea să se pregătească acum pentru acea opțiune“, a afirmat el.

Johnson insistă să se refere la un scenariu fără acord ca la „un acord în stil australian”. 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel