Borza: În instituţiile de stat sunt sute de mii de oameni care stau degeabă pe bani mulţi

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Remus Borza
Remus Borza

Remus Borza, numit recent în funcția de consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, este de părere că „trebuie redus numărul de ministere, trebuie redus numărul de instituţii”.

Remus Borza l-a înlocuit pe Darius Vâlcov, considerat eminența cenușie a guvernului. Borza pare că are o viziune diferită de cea a predecesorului său, preocupat mai mult de mediul de afaceri. Nu se știe însă în ce măsură teoriile lui sunt acceptate și de greii partidului.

Este o enormă birocraţie, o enormă cheltuială de bani, bani care trebuie să meargă în autostrăzi şi şcoli. Mediu de afaceri are nevoie de un milion de oameni, în vreme ce, în instituţiile de stat, sunt sute de mii de oameni care stau degeabă pe bani mulţi”, a spus Borza, într-un interviu pentru Ziarul Financiar.

Consilierul premierului mai susține că instituţiile statului sunt hipergonflate, hiper-remunerate.

„Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituţii hipergonflate, hiper-remunerate, ar trebui şi aici remunerarea să ţină cont de eficienţă şi de competenţă, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public şi să încurajăm mai mult şi să finanţăm investiţiile. Investiţiile sunt cele care dau sustenabilitate creşterii economice. De asemenea, Guvernul trebuie să manifeste deschidere spre dialog şi conlucrare cu toate mediile economice – cu mediul bancar, cu mediul antreprenorial, trebuie să susţină capitalul românesc, clasa antreprenorială românească, să fie partener al tuturor. Nu avem duşmani, nu avem inamici, cu toţii trebuie să conlucrăm spre binele comun”, a declarat Remus Borza, potrivit Agerpres.

Remus Borza a fost exclus din ALDE în 2017, după ce a refuzat să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Borza este în prezent consilier onorific al premierului Dăncilă, înlocuindu-l pe Darius Vîlcov care și-a dat demisia luni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel