Bombe de cartofi: O explozie de arome căreia nu-i vei rezista. Le vei face din nou și din nou

Bombe de cartofi O explozie de arome căreia nu-i vei rezista
Bombe de cartofi O explozie de arome căreia nu-i vei rezista

Bombele de cartofi sunt un preparat savuros. O explozie de arome căreia nu-i vei putea rezista. Prepară-le prăjite sau la cuptor și cucerește-i atât pe cei mici, cât și pe cei mari. 

Bombe de cartofi e o rețetă delicioasă, o explozie de arome căreia îți va fi greu să reziști. Bombele sunt făcute dintr-un amestec de cartofi fierți, făină, parmezan și ouă, umplute cu șuncă și brânză. Prăjiți-le și vor deveni aurii și crocante, cu o umplutură moale și fibroasă.

Această rețetă rapidă se pretează la diferite umpluturi: putem varia brânza sau putem înlocui șunca cu legume pentru o versiune vegetariană.

Pentru cei care preferă ceva mai ușor, le puteți coace în cuptor în loc să le prăjiți. Bombele de cartofi îi vor cuceri atât adulții, cât și pe copiii.

Ingrediente (necesare pentru 10 bucăți)

 

- 600 g cartofi

- 200 g făină

- 1 ou

- 100 g parmezan ras

- sare și piper, după gust

- nucșoară, după gust

- aproximativ 100 g șuncă fiartă

- 100 grame de brânză provolone sau cașcaval afumat

- ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit

Bombe de cartofi. Mod de preparare

 

Pentru această rețetă, primul pas este să fierbeți cartofii în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcească puțin și se curăță de coajă, obținându-se aproximativ 500 g de cartofi. Se pisează și se transferă într-un castron mare. Se adaugă un ou și se condimentează cu sare și nucșoară. Amestecați bine.

Se adaugă parmezanul ras și apoi făina. Amestecați bine, mai întâi cu o spatulă sau o lingură și apoi cu mâinile, ca și cum ați frământa. Consistența trebuie să fie moale, dar ușor elastică.

Se pudrează suprafața de lucru cu făină și se întinde aluatul cu un sucitor până la o grosime de 4-5 mm.

Acum suntem gata să dăm o formă acestor bombe de cartofi.

Se taie un număr egal de discuri folosind un inel de patiserie cu un diametru de 7-8 cm. Puteți folosi un pahar sau o cană.

Umpleți jumătate din ele cu șuncă și brânză provolone tăiate cubulețe.

Închidem bombele suprapunând discurile rămase: sigilăm bine marginile, apăsând cu degetele.

Le poți prăji în ulei sau le poți face la cuptor 

 

Pentru a fi gata, încinge mult ulei de floarea-soarelui și prăjește-le până când devin aurii pe ambele părți. Apoi se scurg și se pun pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.

Dacă nu doriți să prăjiți aceste bombe de cartofi, puneți-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, turnați puțin ulei peste ele și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 15-20 de minute.

Serviți bombele de cartofi cât sunt încă fierbinți.

Sfaturi pentru a obține bombe de cartofi perfecte pentru familia ta.

Putem înlocui brânza provolone cu o altă brânză la alegere, cum ar fi scamorza, fontina sau cașcaval afumat clasic. În loc de șuncă fiartă, putem folosi legume, pentru o versiune vegetariană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy