Bombardamente masive în Ucraina, în noaptea de Înviere. Rușii scriu "Hristos a Înviat!" pe bombe

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Consilierul lui Zelenski: Războiul ar mai putea dura între două şi şase luni
Consilierul lui Zelenski: Războiul ar mai putea dura între două şi şase luni

Mai multe bombardamente intense ale Rusiei asupra celui de-al doilea oraș ucrainean Harkov au ucis două persoane și au rănit 19, a declarat guvernatorul regional din Harkov, Oleh Synehubov.

 

Un depozit de produse siderurgice a luat foc, iar câteva mașini au fost, de asemenea, distruse în atacul asupra zonelor civile, spun rapoartele din oraș.

Aproape două luni de bombardamente rusești au afectat deja puternic infrastructura din Harkov. Orașul industrial din nord-estul țării se află la 42 km de granița cu Rusia. Majoritatea locuitorilor săi folosesc rusa ca primă limbă.

În postarea sa pe Telegram, guvernatorul Synehubov a declarat că forțele ucrainene care au contraatacat la nord de oraș au alungat trupele rusești din trei sate - Bezruki, Slatine și Prudyanka. BBC nu a putut verifica această afirmație.

Rușii scriu pe obuze "Hristos a înviat!"

 

Soldații ruşi au intensificat bombardamentele asupra civililor ucraineni de Paşte şi scriu pe obuze „Hristos a înviat!”. Informația a fost publicată de publicația ZN.ua, care citează informaţiile furnizate de SBU, serviciul de informaţii al Ucrainei.

"Băieţii noştri pregătesc ouă de Paşte pentru ucraineni. Scriem pe scoici „Hristos a înviat!”. Ne distrăm cât putem...”, spune militarul rus, potrivit ZN.ua  

Unitatea din care face parte luptă în regiunea Nikolaev. Aici, ocupanţii, recunoaşte rusul, suferă pierderi uriaşe din cauza atacurilor ucrainenilor. În plutonul său de 19 soldaţi au rămas doar şapte. Restul fie au fost ucişi, fie au fugit.

"Toată lumea pleacă! Toată lumea aleargă aici! 600 de oameni au părăsit brigada noastră... Doar cei mai persistenti și alcoolici au rămas", mai spune soldatul rus. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel