Bolid de lux furat din Italia, găsit de poliţiştii la un român în Iași

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Mercedes-Benz CLA furat din Italia
Mercedes-Benz CLA furat din Italia

Un bolid de lux furat din Italia a fost descoperit de polițiștii de frontieră pe raza localităţii Crasna, județul Iași. 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în colaborare cu reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui au descoperit, pe raza localităţii Crasna, un autoturism de lux, care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia.

"În ziua de 3 ianuarie, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice desfăşurate împreună cu colegi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Crasna, un autoturism marca Mercedes CLA, an fabricaţie 2019, condus de un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani.

Deoarece au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, autoturismul şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia, semnalare emisă pe 19 decembrie 2022. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în rate şi nu s-a gândit că ar putea avea probleme dacă nu mai plăteşte ratele", se precizează într-un comunicat de presă transmis de ITPF Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru abuz de încredere, iar autoturismul, în valoare de peste 43.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În urmă cu câteva zile, o altă mașină de lux furată din Germania a fost descoperită în România

 

Un autoturism de lux în valoare de aproximativ 150.000 de euro, furat din Germania, a fost găsit de poliţiştii de frontieră în municipiul Constanţa, în posesia unui român care intenţiona să vândă autovehiculul cu 120.000 de euro.

Garda de Coastă a informat, vineri, că autoturismul era căutat de autorităţile germane, alerta privind furtul acestuia fiind introdusă în urmă cu două zile.

"În seara zilei de 29.12.2022 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, ocazie cu care a fost descoperit un autoturism marca AUDI A8, în posesia unui cetăţean român, identificat pe raza localităţii Constanţa. Cetăţeanul român, în vârstă de 39 de ani, intenţiona să vândă autoturismul oricărei persoane de bună credinţă contra sumei de 120.000 euro. În urma verificărilor specifice şi a cooperării operative cu autorităţile europene, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează fiind semnalat ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autorităţile din Germania cu o zi înainte", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă, citat de Agerpres.

Furtul autoturismului a fost reclamat de proprietarul acestuia, o firmă din Germania care a pus la dispoziţia poliţiştilor diverse documente, printre care şi factura privind preţul cu care a fost achiziţionată maşina.

Potrivit comunicatului, autoturismul, evaluat la aproximativ 750.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă Constanţa pentru continuarea cercetărilor.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel