Bogdan Licu, CONTROL la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. Vor fi verificate și cauzele mai vechi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Procurorul general Bogdan Licu a dispus efectuarea unui control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, referitor la respectarea dispozițiilor privind primirea, înregistrarea, repartizarea și continuitatea în soluționarea lucrărilor și dosarelor penale, inclusiv cauzele de viol și lipsire de libertate.

„Urmare a solicitării adresată de ministrul justiției la data de 26 iulie 2019 procurorului general al P.Î.C.C.J., de a dispune efectuarea de verificări imediate pentru a se stabili modul de derulare a anchetei în cazul criminalului din județul Olt, a rezultatului controlului efectuat de către Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul P.Î.C.C.J. la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Craiova având ca obiectiv verificarea aspectelor semnalate în mass-media la data de 26.07.2019, referitoare la dispariția elevei Alexandra Mihaela Măceșanu, urmată de uciderea acesteia și având în vedere celeritatea solicitată de ministrul justiției pentru punerea în aplicare a propunerilor rezultate, procurorul general al P.Î.C.C.J. a dispus efectuarea unui control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal cu privire la respectarea dispozițiilor privind primirea, înregistrarea, repartizarea și continuitatea în soluționarea lucrărilor și dosarelor penale.

Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciului de Îndrumare și Control, se va desfășura începând cu data de 1 august 2019 și are printre obiective și verificarea stadiului cercetărilor și a modalității de exercitare a supravegherii în cauzele aflate în lucru la procuror și la organele de cercetare penală, având ca obiect infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal și viol, precum și a cauzelor având acest obiect soluționate în perioada 01.01.2018 – 31.07.2019.

De asemenea, vor fi verificate cauzele mai vechi de 1 an de la prima sesizare aflate în lucru la procuror și la organele de cercetare penală.", arată Ministerul Public.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel