Bogdan Aurescu: „Trebuie să începem discuții cu Marea Britanie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Bogdan Aurescu (sursa foto: gov.ro)
Bogdan Aurescu (sursa foto: gov.ro)

Bogdan Aurescu a declarat, astăzi, că UE trebuie să aibă discuții cu Marea Britanie pentru viitorul relațiilor de coeziune, care să acopere domenii precum securitatea, educația și mobilitatea. Acesta a subliniat necesitatea respectării principiului reciprocității depline și al nediscriminării.

„În curând trebuie să începem discuții intense cu Marea Britanie pentru a avea un viitor al relațiilor coezive și continue, relații care au fost constuite și consoldiate de-a lungul mai multor ani și care considerăm că trebuie să continue și să acopere o plajă extinsă de domenii: educație, securitate, cercetare, mobilitate și în timpul acestor negocieri vom ține la respectarea principiilor reciporcității depline și nediscriminării, în același timp asigurând un tratament egal pentru toate cele 28 de state membre, inclusiv pentru cetățenii români”, a afirmat ministrul de externe Bogdan Aurescu, luni, la lansarea președinției Croației la Consiliul Uniunii Europene.

Europarlamentarii britanici dau undă verde ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană în această seară, prin votul pe Acordul de Retragere, programat la 19.00, ora României.

În cadrul sesiunii plenare din Bruxelles, Parlamentul va vota Acordul privind Retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel