Bogdan Aurescu cere Austriei facilitarea revenirii spre ţară a şoferilor români de TIR rămaşi blocaţi pe trasee

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu omologul său din Austria, Alexander Schallenberg, despre facilitarea revenirii spre ţară a transportatorilor români de marfă rămaşi blocaţi pe diferite trasee dinspre Italia spre România, informează MAE.

"În continuarea demersurilor efectuate de Ministerul Afacerilor Externe, în limita competenţelor şi responsabilităţilor sale, în contextul evoluţiilor la nivel european legate de gestionarea şi prevenirea COVID-19, cu privire la facilitarea revenirii spre ţară a transportatorilor români de marfă, rămaşi blocaţi pe diferite trasee dinspre Italia spre România, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut astăzi o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe austriac, Alexander Schallenberg", se arată în comunicatul MAE.

Citeşte şi: Șoferi români blocați la granița Sloveniei cu Italia: „Nu avem niciun grup sanitar, nimic! Se termină apa, hrana“ (Video)

Conform aceleiaşi surse, ministrul austriac a fost de acord că este foarte importantă neafectarea libertăţii de circulaţie a mărfurilor în cadrul Uniunii Europene.

"Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat situaţia transportatorilor români de marfă, rămaşi blocaţi pe diferite trasee dinspre Italia spre România şi a adresat rugămintea ca partea austriacă să acorde sprijin pentru facilitarea tranzitului spre România al acestor transporturi. Ministrul austriac de externe a fost de acord că este foarte importantă neafectarea libertăţii de circulaţie a mărfurilor în cadrul Uniunii Europene, mai ales în perioade de criză cum este cea din prezent", se menţionează în comunicat.

Cei doi miniştri au discutat şi despre măsurile luate la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea epidemiei de COVID-19. Ei au convenit să rămână în contact direct pentru continuarea cooperării bilaterale, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel