Black Cake, de zece ori mai bună decât clasica negresă. Arată ca de magazin, dar se prepara foarte ușor. Imposibil să nu-ți placă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Black Cake, de zece ori mai bun decât clasica negresă. Arată ca de magazin, dar se prepara foarte ușor. Imposibil să nu-ți placă!
Black Cake, de zece ori mai bun decât clasica negresă. Arată ca de magazin, dar se prepara foarte ușor. Imposibil să nu-ți placă!

Această delicatesă de patiserie este un clasic al Patagoniei Argentinei, motiv pentru care se mai numește și tort patagonic sau prăjitură galeză. 

În secolul al XIX-lea, galezii au ajuns în sudul Argentinei în căutarea unei păci pe care nu au putut-o găsi în țara lor. Frigul din zonă și deficitul de alimente au reprezentat o provocare constantă pentru acești imigranți. Din acest motiv, această prăjitură se dovedește a fi soluția perfectă, deoarece a oferit o valoare calorică ridicată. În plus, a avut o durabilitate mare, deoarece a păstrat unele arome ale pământului natal. De asemenea, trebuie să știți că tortul negru aduce cu sine o tradiție în căsătoriile din zonă și, în prezent, se mai practică. Baza torturilor de nunta se realizează cu această rețetă.

Tort cremos Kinder Bueno fără coacere. L-ai găti în fiecare zi!

La ȘtiriDiaspora.ro vă învățăm cum să faceți black cake tradițional galez. Nu ratați rețeta acestui tort rafinat și plin de savoare. Să gătim!

 

Ingrediente pentru a face Black Cake

 

Pentru sosul caramel: 

- ½ cană de zahăr (100 grame)

- ½ cană apă clocotită

Pentru tort:

- 200 de grame de stafide

- 100 de grame de unt

- 200 de grame de amestec de fructe uscate (nuci, migdale si alune)

- 2 ouă

- 2 cești de făină (280 grame)

- 3 linguri de cacao amară

- 3 lingurițe de praf de copt

- 1 linguriță bicarbonat de sodiu

- 1 praf de sare

- 1 lămâie

- 1 cană de zahar (200 grame)

- 1 linguriță de scorțișoara.

Prăjitura cu ciocolată, gata în 5 minute. E GENIALĂ! Nu există persoană care s-o refuze

 

Black Cake - Mod de preparare

 

Această rețetă de black cake galez include mai multe ingrediente și pași, motiv pentru care vă recomandăm să o faceți cu răbdare și să vă bucurați de proces. Pentru a începe cu elaborarea, scoateți mai întâi ouăle din frigider, astfel încât să fie la temperatura camerei.

Înmuiați stafidele în coniac și puneți deoparte. La sfârșitul rețetei veți găsi opțiuni de înlocuire a ingredientelor și de a le adăuga pe cele care vă plac cel mai mult sau pe care le aveți la dispoziție.

Truc: folosește un recipient din sticlă sau ceramică pentru a înmuia stafidele.

Într-o cratiță mică, încălziți zahărul la foc mare pentru a face sosul de caramel. Când zahărul este ușor auriu, adăugați o jumătate de pahar de apă clocotită. Se amestecă pentru a dizolva zahărul și apa, încă fierbinți. Puneți deoparte.

Într-un bol amestecăm ingredientele uscate rezervând o lingură de făină. Aceste ingrediente sunt: ​​făina, cacao, ghimbir, turmeric, scorțișoară, nucșoară, bicarbonat de sodiu, praf de copt și un praf de sare.

Tort magic de ciocolată, fără făină, ouă sau unt: Ai nevoie doar de 3 ingrediente și 10 minute!

Tăiați alune ținând cont că dacă le prăjiți mai întâi, vor avea o aromă mai intensă. Amestecați alunele pe care le-ați tocat cu lingura de făină pe care ați separat-o anterior și puneți deoparte.

Într-un alt recipient, amestecați untul rece cu zahărul și coaja de lămâie. Puneți deoparte.

Pe de altă parte, stoarceți lămâia și amestecați 1 linguriță cu laptele cald. Apoi, acoperiți-l și rezervați-l pentru a forma un lapte acru. Apoi, porniți cuptorul la 160 ºC.

Pregătește forma în care vei găti tortul. Pentru a face acest lucru, ungeți-l și acoperiți-l cu făină amestecată cu cacao. În acest fel, prăjitura nu va mai fi albă când este deformată. În acest caz, am folosit o matriță de 22 de centimetri în diametru.

Truc: adaptează cantitățile la matrița pe care o folosești.

Acum este timpul să începeți să puneți laolaltă ingredientele pentru a vă face tortul galez, rețeta originală. Pentru a face acest lucru, amestecați untul cu zahărul, astfel încât acesta din urmă să se dizolve, având grijă să nu tăiați untul. Apoi, adaugă cele două ouă unul câte unul.

Adăugați stafidele pe care le-ați înmuiat în coniac, inclusiv lichidul rămas.

Acum încorporează ingredientele lichide: laptele acru, sucul de lămâie și sosul de caramel, alternându-le între ele și ajutându-te de un tel, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

La sfârșit adăugați alunele pe care le-ați tocat și le-ați amestecat cu făina. Integrați-le.

Turnați preparatul în forma pe care ați pregătit-o și gatiți-vă prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de o oră sau până când trece testul chibritului.

Odată cald, desfaceți-l și savurați-l cu ceaiul preferat. 

Poftă bună!

Plăcinta bavareză cu mere, suculentă și cremoasă, care a înnebunit Internetul: Simplă și ușor de făcut

 

Mai multe sfaturi pentru a face black cake original

 

Fiind o rețetă tradițională, împărtășită din generație în generație, fiecare familie are rețeta ei originală sau cu notă personală. Din acest motiv, în această secțiune dorim să împărtășim cu voi câteva variații distribuite de-a lungul anilor:

Puteți înlocui jumătate din stafide cu 100 de grame de coajă de portocală și alte fructe, precum smochine, cireșe etc. De asemenea, poți combina stafidele negre cu cele aurii.

În ceea ce privește zahărul din tort, îl puteți înlocui cu zahăr brun, acesta va adăuga și mai multă umiditate preparatului. Puteți adăuga și o lingură de miere în același scop.

Vă recomandăm să gătiți tortul într-o tavă cu apă pe grătarul de jos al cuptorului. Apoi, scoateți apa în ultimele 15 minute de gătit, astfel încât să se termine de rumenit. Acest pas îi va oferi o umiditate unică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel