Plăcinta bavareză cu mere, suculentă și cremoasă, care a înnebunit Internetul: Simplă și ușor de făcut

Plăcinta bavareză cu mere, suculentă și cremoasă, care a înnebunit Internetul: Simplă și ușor de făcut
Plăcinta bavareză cu mere, suculentă și cremoasă, care a înnebunit Internetul: Simplă și ușor de făcut

Plăcintă bavareză cu mere suculentă și cremoasă care a înnebunit Internetul. Atât de simplă, ușor de făcut și dietetică, având doar 160 de calorii per porție.

Pentru un desert curios, cu siguranță neobișnuit, dar nu mai puțin gustos, există plăcinta bavareză cu mere, care este foarte asemănătoare cu cheesecake-ul, doar că trebuie mai întâi coaptă în cuptor. Practic, este un desert stratificat în care texturile sunt bine legate între ele și probabil că asta o face deosebit de interesantă și puțin mai bună decât alte plăcinte.

O așa pâine cu usturoi și ierburi nu o găsești nicăieri. Merită cupa de aur!

De fapt, baza sa sfărâmicioasă, umplută cu o umplutură moale și învelită într-o crustă delicioasă, îi va cuceri cu siguranță chiar și pe cei cărora nu le plac dulciurile. Pentru că, credeți-mă, este o adevărată bombă de gust.

Și, merele sunt fructe pe care toată lumea le iubește și pe care oricum ar trebui să încerci să le consumi zilnic.

Cu alte cuvinte, sunt deosebit de bogate în fibre, ceea ce le face un aliat prețios în combaterea tranzitului leneș, precum și în vitamina C și potasiu, o sare minerală extrem de valoroasă. Dar să vedem cum se prepară plăcinta bavareză cu mere!

Rețeta pentru plăcinta de mere bavareză,  delicioasă și suculentă

 


Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 40 minute
Timp de repaus în frigider: 3 ore
Timp total: aproximativ 4 ore
Porții: 10 felii
Calorii: 160 pe felie


Ingrediente

130 g făină
70 g unt la temperatura camerei
32 g de îndulcitor stevia (sau, alternativ, 65 g de zahăr normal)
⅓ linguriță de vanilină


Ce aveți nevoie pentru umplutură

250 g de cremă de brânză
30 g de îndulcitor stevia (sau 65 g de zahăr normal)
1 ou
⅓ linguriță de vanilină


Ce aveți nevoie pentru garnitură

30 g de îndulcitor stevia (sau 65 g de zahăr normal)
4 mere
½ linguriță de scorțișoară
Suficiente migdale tăiate în felii

Pregătire


Pentru început, se pornește cuptorul, se setează o temperatură de 230°C, se lasă să se încălzească și se tapetează o formă cu diametrul de 22 cm cu hârtie de copt (umedă și stoarsă).

Acum se toarnă untul într-un castron, se adaugă îndulcitorul stevia (sau zahărul), se amestecă cu un mixer pentru a obține o cremă, se adaugă vanilina și făina și se frământă pentru a obține un aluat neted și compact.

Se întinde aluatul într-o formă rotundă de 1 cm grosime, se așază în forma de tort, se acoperă cu folie alimentară și se pune la congelator pentru câteva minute.

Între timp, bateți brânza cu îndulcitorul stevia (sau zahărul) cu ajutorul unui mixer electric, apoi adăugați oul și vanilina. După ce ați obținut o cremă, întindeți-o pe baza pe care ați scos-o din congelator.

În acest moment se spală merele, se îndepărtează coaja și miezul, se taie în felii foarte subțiri, se condimentează cu îndulcitorul stevia (sau cu zahăr și scorțișoară), se folosesc pentru a orna prăjitura și se presară cu felii de migdale.

La final, se coace în cuptorul încins timp de 10 minute la o temperatură de 230°C, apoi se coace la 200°C și se lasă încă 30 de minute.

După ce prăjitura este gata, se așteaptă să se răcească, se pune la frigider, se lasă să se odihnească timp de 3 ore și se aduce la masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
NoMy