Birchall, ULTIMELE detalii despre extrădarea lui Radu Mazăre: "Pot confirma"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Ana Birchall
Ana Birchall

Ministrul Interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a primit o informare de la Interpol, care confirmă că Radu Mazăre este arestat în Madagascar. Ministerul Justiţiei urmează să înceapă procedurile de extrădare dar mai este un pas.

"Pot confirma că astăzi, Ministerul Justiţiei a primit la ora 17:34 o informare de la biroul Interpol, prin care se confirmă că dl Mazăre Ştefan Radu a fost arestat provizoriu la data de 8 mai, în Madagascar. 

Ministerul Justiţiei demarează procedurile legale în vederea extrădării, în baza atribuţiilor care îi revin, numai după primirea de la instanţa competentă a încheierii prin care se constată că sunt îndeplinite condiţiile de extrădare. Aşteptăm documentele de la instanţa de judecată", a declarat Ana Birchall, la Antena 3. 

Între timp, Curtea de Apel Bucureşti analizează, la solicitarea Poliţiei Române, dacă sunt întrunite condiţiile extrădării din Madagascar a fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre. După verificare, instanţa va informa Ministerul Justiţiei, care ar urma să trimită către Madagascar cererea de extrădare, urmând ca, ulterior, autorităţile din acest stat să se pronunţe cu privire la solicitare.

 

Cum a fost prins Radu Mazăre

 

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost ridicat de autorităţile din Madagascar şi este ţinut în custodie, această măsură fiind luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autorităţile române prin Interpol, au declarat miercuri, surse judiciare.

Miercuri, Poliţia Română a transmis că autorităţile din Madagascar au comunicat, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, faptul că un cetăţean român, urmărit internaţional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat pentru o perioadă de şase zile.

Autorităţile din România au emis pe numele lui Radu Mazăre un mandat de căutare internaţională.

Mazăre a plecat în Madagascar de mai mult de un an, iar acolo a făcut demersuri pentru obţinerea azilului. Radu Mazăre are multiple condamnări în România, multe nedefinitive. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine şi mandatul internaţional este cea din dosarul retrocedărilor, rămasă definitivă în februarie la instanţa supremă.

Citeşte şi: Cine l-a prins pe Radu Mazăre în Madagascar. OFICIAL

Fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat definitiv, în 8 februarie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel