Bilanțul tragediei de la mina din Turcia, devastator: Ultimele date oficiale

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Bilanțul tragediei de la mina din Turcia, devastator: Ultimele date oficiale
Bilanțul tragediei de la mina din Turcia, devastator: Ultimele date oficiale

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte 28 au fost rănite în explozia de vineri la o mină de cărbune din nord-vestul Turciei, echipele de salvatorii acţionând peste noapte pentru a căuta supravieţuitori printre muncitorii care continuă să fie blocaţi în subteran, informează AFP.

Explozia produsă într-o mină din Amasra, un oraş de pe coastă Mării Negre, la ora locală 18:15 (15:15 GMT), a ucis cel puţin 25 de persoane, a anunţat pe Twitter ministrul sănătăţii, Fahrettin Koca, precizând că au fost spitalizate 11 persoane scoase din mină.

„Suntem cu adevărat în faţa unei situaţii triste”, a declarat ministrul turc de interne Suleyman Soylu, prezent la locul accidentului alături de ministrul turc al energiei.

Echipele de salvare lucrează pentru a salva minerii prizonieri în galeriile situate la o adâncime de 300 - 350 de metri. În subteran s-ar mai afla 49 de mineri, potrivit ministrului Soylu, care a precizat că la momentul exploziei se aflau în galerii 110 mineri.

 

Recep Tayyip Erdogan va fi prezent la fața locului



Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat că îşi anulează programul pentru a fi prezent sâmbătă la locul accidentului.

„Conform primelor observaţii, este vorba de o explozie de gaz”, a declarat ministrul energiei Fatih Donmez.

AFAD, organismul public care gestionează dezastrele, a anunţat iniţial pe Twitter că la originea exploziei se află un transformator defect, după care a retras aceste declaraţii.

Accidentele de muncă sunt frecvente în Turcia, unde dezvoltarea economică puternică din ultimul deceniu este însoţită adesea de o atenţie scăzută pentru regulile de siguranţă, în special în domenii precum construcţiile şi mineritul.

În 2014, într-un accident petrecut la o mină de cărbune din Soma, în vestul Turciei, şi-au pierdut viaţa 301 mineri după o explozie şi un incendiu care au provocat prăbuşirea unui puţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel