Bicarbonatul de sodiu și lămâile - secretul neștiut al gospodinelor! Descoperă cum îl poți folosi pentru a curăța aproape totul în casă!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Bicarbonatul de sodiu și lămâile - secretul neștiut al gospodinelor! Descoperă cum îl poți folosi pentru a curăța aproape totul în casă! / Foto: Unsplash
Bicarbonatul de sodiu și lămâile - secretul neștiut al gospodinelor! Descoperă cum îl poți folosi pentru a curăța aproape totul în casă! / Foto: Unsplash

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient de bază în multe rețete de curățenie naturale și poate fi folosit în mod eficient pentru a curăța o varietate de suprafețe din casă.

Primul pas în utilizarea bicarbonatului de sodiu în scopuri de curățenie este acela de a-l amesteca cu apă pentru a forma o pastă. Această pastă poate fi apoi aplicată pe suprafețele murdare, cum ar fi chiuvetele, căziile sau podelele și lăsată să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute. După aceea, pasta poate fi îndepărtată cu ajutorul unei perii sau a unei cârpe umede.

 

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a curăța mașina de spălat vase

 

Tot ce trebuie să faci este să adaugi o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în recipientul de detergent și să rulezi mașina de spălat vase în mod obișnuit. Acest truc va ajuta la îndepărtarea mirosurilor neplăcute și a depunerilor de murdărie.

 

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru a curăța cuptorul

 

Tot ce trebuie să faci este să amesteci bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a forma o pastă, pe care o poți aplica pe suprafața cuptorului. Lăsați pasta să acționeze timp de aproximativ o oră, apoi ștergeți cu o cârpă umedă pentru a îndepărta pasta și murdăria.

 

Iată o rețetă simplă și eficientă pentru curățarea unei chiuvete murdare

 

Ingrediente:

- 1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu

- 1/4 ceașcă de sare

- 10-15 picături de ulei esențial (opțional)

- 1/2 ceașcă de oțet alb

- 1/2 lămâie 

 

Instrucțiuni:

Amestecați bicarbonatul de sodiu și sarea într-un bol mic. Adăugați, dacă doriți, uleiul esențial și amestecați din nou pentru a împrăștia aromele.

Peste amestecul de bicarbonat, adăugați suficientă apă caldă pentru a forma o pastă groasă, care să fie ușor de întins pe chiuvetă.

Aplicați pasta pe chiuveta murdară, acoperind toate suprafețele. Lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute, astfel încât bicarbonatul să poată dizolva murdăria.

Clătiți pasta cu apă caldă și uscați cu un prosop curat.

Opțional, puteți șterge chiuveta cu o bucată de lămâie după curățare, pentru a îndepărta orice urmă de murdărie și pentru a conferi un miros plăcut.

După clătirea chiuvetei, se poate turna o jumătate de ceașcă de oțet alb în chiuveta curată, lăsându-l să acționeze timp de câteva minute. Oțetul va ajuta la eliminarea oricărei reziduuri rămase și va reda chiuvetei un luciu strălucitor.

Această rețetă simplă de curățare a chiuvetei folosind bicarbonatul de sodiu este un mod eficient și ecologic de a menține suprafața chiuvetei curată și strălucitoare. Este important de menționat că bicarbonatul de sodiu este o alternativă naturală la produsele chimice de curățare, astfel încât este sigur pentru a fi folosit în aproape orice loc din casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel