Bicarbonatul de sodiu, secretul ouălor gătite perfect, a fost aflat: E demențial de simplu!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Bicarbonatul de sodiu, secretul ouălor gătite perfect, a fost aflat: E demențial de simplu!
Bicarbonatul de sodiu, secretul ouălor gătite perfect, a fost aflat: E demențial de simplu!

Toată lumea știe că este foarte dificil să decojești un ou fiert fără a deteriora stratul de albuș. Dar dacă faci asta cu bicarbonatul de sodiu atunci când fierbeți ouăle, este mult mai ușor să scoateți cojile.

Ouăle se prepară rapid și ușor. Pot fi consumate ca atare sau ca parte a salatelor sau sandvișurilor. Cu toate acestea, constatăm adesea că ouăle fierte tari sunt greu de decojit. Iată un sfat pentru a rezolva această problemă: puneți o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu în apă clocotită și veți putea desprinde cu ușurință cojile.

Ouăle fierte pot fi folosite în diverse feluri de mâncare și nici nu sunt greu de gătit, pentru că este nevoie doar de apă clocotită pentru a întări gălbenușul și albușul. Acesta este motivul pentru care mulți oameni găsesc această opțiune de gătit potrivită.

Ouăle fierte sunt ideale în salate, sandvișuri, cu orez, pâine prăjită, ca garnitură și pentru decorarea mâncărurilor precum ramen.

Unii experți adaugă bicarbonat de sodiu în apă atunci când fierb ouăle - aceasta este metoda de gătit prezentată în acest articol.

Bicarbonatul de sodiu, secretul ouălor gătite perfect

 

Cartea "Despre mâncare și gătit" spune că dificultăți similare apar la decojirea ouălor proaspete, proteina conține albumină, care pătrunde în coajă. În perioada în care ouăle sunt depozitate în frigider, pH-ul albuminei crește, ceea ce face ca oul să se desprindă mai ușor de coajă. Acesta este motivul pentru care Departamentul de Agricultură al SUA nu recomandă folosirea ouălor proaspete pentru ouăle fierte tari.

Te-ar putea interesa și: Nu mai aruncați cojile de ouă. Motivele geniale pentru care ar trebui să le folosiți în grădină

Dacă aveți însă la îndemână doar ouă proaspete, nu vă faceți griji, pentru că există o altă modalitate de a decoji ouăle cu ușurință. Revista Prevention recomandă adăugarea unei jumătăți de linguriță de bicarbonat de sodiu în apa clocotită atunci când gătiți ouă.

În cartea "On Food and Cooking" se spune că bicarbonatul de sodiu alcalinizează apa și crește pH-ul ouălor. Când ouăle sunt gata, coaja se va separa ușor de ou, economisind timp.

Pentru rezultate optime, experții de la site-ul de gătit All Recipes recomandă răcirea ouălor prin adăugarea de gheață în apa fierbinte înainte de a le scoate din coajă.

Urmând aceste sfaturi simple, cojile vor fi mult mai ușor de decojit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel