Bicarbonat de sodiu și mălai, amestecul minune pentru tenul tău: Trucul ieftin care te ajută să arăți mereu fresh

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Bicarbonat de sodiu și mălai, amestecul minune pentru tenul tău: Trucul ieftin care te ajută să arăți mereu fresh
Bicarbonat de sodiu și mălai, amestecul minune pentru tenul tău: Trucul ieftin care te ajută să arăți mereu fresh

Pentru un ten curat, sănătos și radiant, puteți folosi în siguranță remediile naturale pe care le găsiți în bucătărie. Masca cu mălai și bicarbonat de sodiu este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru curățarea profundă a pielii.

Mălaiul nu este doar un ingredient de bază în bucătăria tradițională românească, ci și un ingredient cu proprietăți excelente pentru piele. Obținut prin măcinarea boabelor de porumb, mălaiul conține toate substanțele nutritive benefice care fac din porumb un aliment de bază în multe părți ale lumii.

Printre vitaminele și mineralele conținute în porumb se numără vitamina A, vitamina B6, calciu, fier, magneziu sau potasiu. Toate acestea îl fac un ingredient excelent pentru măștile de față și tratamentele de înfrumusețare.

Un alt beneficiu important al mălaiului este efectul său exfoliant. De aceea, este adesea inclus în exfoliantele pentru față și corp. Granulele fine de făină de porumb îndepărtează celulele moarte ale pielii, elimină excesul de sebum și ajută astfel la desfundarea porilor. Este, de asemenea, o soluție eficientă pentru exfolierea întregului corpu, lăsând pielea moale și frumoasă.

Bicarbonat de sodiu și mălai, amestecul minune pentru tenul tău

 


Bicarbonatul de sodiu este un alt ingredient de bază în tratamentele naturale de înfrumusețare. La rândul său, are efect exfoliant și este, de asemenea, eficient în combaterea acneei datorită proprietăților sale antibacteriene. Bicarbonatul de sodiu ajută la combaterea excesului de sebum și dizolvă acumularea de celule moarte, sebum și murdărie care pot acoperi pielea ca o peliculă sufocantă.

Trucuri ieftine care te ajută să arăți mereu fresh



Există mai multe opțiuni în care puteți folosi masca cu mălai de porumb și bicarbonat de sodiu. Rețeta poate fi adaptată în funcție de nevoile pielii și de tipul de ten. Iată câteva variante la îndemâna tuturor.


Mască pentru tenul gras, cu fulgi de ovăz și bicarbonat de sodiu

 


Aceasta este o mască ideală pentru pielea grasă, strălucitoare, afectată de imperfecțiuni precum punctele negre sau punctele albe. Ajută la controlul producției de sebum și la eliberarea porilor.


Ingrediente:

un albuș de ou

o lingură de porumb

1 linguriță de bicarbonat de sodiu


Se bat bine albușurile și se amestecă cu mălaiul și bicarbonatul de sodiu. Aplicați masca pe pielea curată și lăsați-o să acționeze timp de zece minute. Apoi, clătiți prin masarea cu grijă a pielii pentru a obține o exfoliere delicată.


Mălai și bicarbonat de sodiu pentru toate tipurile de ten


Această mască este potrivită pentru toate tipurile de piele. O puteți aplica săptămânal pentru a vă menține pielea curată și radiantă. Conține miere, un ingredient cu mai multe proprietăți benefice, printre care hidratarea pielii, eliminarea bacteriilor dăunătoare și îmbunătățirea elasticității. Mierea are, de asemenea, un efect emolient și hidratant, ceea ce înseamnă că menține pielea hidratată pentru mai mult timp.

 
Ingrediente:

o linguriță de porumb

o linguriță de bicarbonat de sodiu

o linguriță de miere

suficientă apă plată pentru a obține o pastă de consistența dorită

Amestecați toate ingredientele într-un bol mic și aplicați masca pe piele, evitând zona ochilor. Lăsați masca să acționeze timp de zece minute, masați ușor pielea și apoi clătiți cu multă apă.


Folosiți cu precuație măștile cu mălai și bicarbonat de sodiu!


Deoarece ambele ingrediente au efect exfoliant, masca cu mălai și bicarbonat de sodiu nu este recomandată dacă ai pielea sensibilă sau uscată. Deoarece particulele abrazive pot provoca microleziuni la suprafața pielii, acest tip de mască poate sensibiliza și mai mult pielea. De asemenea, se recomandă să se maseze cu grijă pielea în momentul clătirii, pentru a nu irita pielea. Aplicați întotdeauna o cremă hidratantă după ce ați folosit masca cu mălai și bicarbonat de sodiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel