Belgia. Un român a vrut să cumpere un hotel, dar a făcut „schimbul“ vieții sale: 75.000 de euro falși pentru unii reali

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ștefan C., un român de 44 de ani, va sta 2 ani după gratii, după ce a fost identificat ca membru al unei grupări care a reușit să păcălească proprietarii hotelului De Swaen din Belgia cu suma de 75.000 de  euro într-o tranzacție imobiliară nefinalizată. Gruparea ar fi operat apoi, în același mod, și la Viena.

Proprietarii hotelului De Swaen din Herentals au fost înșelați cu suma de 75.000 de euro anul trecut. În timpul negocierilor cu privire la vânzarea hotelului, escrocii au reușit să schimbe 75.000 de euro în numerar cu aceeași sumă de bani contrafăcuți. 

O amprentă a unui român de 44 de ani a fost găsită pe o bancnotă falsificată. El a fost condamnat astăzi la 2 ani de închisoare, deși procurorii au cerut inițial 3 ani în spatele gratiilor. Mai mult, el trebuie acum să returneze 74.800 de euro cu titlul de despăgubiri proprietarilor păgubiți și să achite o amendă de 2000 de euro, potrivit hln.be.

Frauda cu bancnote contrafăcute a avut loc pe 28 februarie 2019. La acea vreme, proprietarii hotelului De Swaen din Herentals discutaseră cu potențiali cumpărători pentru complexul cu hotel, braserie și magazin situat în Belgiëlaan din Herentals. În realitate însă, „cumpărătorii“ nu au vrut să cumpere hotelul deloc. Singurul lor scop a fost să-i păgubească pe proprietari.

Escrocherie repetată și în Austria


„Înșelătoria a fost precedată de luni de negocieri cu privire la vânzarea hotelului De Swaen. Cumpărătorul potențial era un așa-zis elvețian. Managerii au mers chiar în Elveția pentru o conversație. Escrocii au construit o relație de încredere", explică procurorul Catherine Dederen.

În 28 februarie 2019, „potențialii cumpărători” s-au deplasat la hotelul De Swaen pentru a verifica dacă proprietarii hotelului au suficienți bani pentru a plăti comisionul brokerului care se ocupa de tranzacție. În cadrul acelei întâlniri, au reușit să schimbe  75.000 de euro în numerar cu 75.000 de euro în bani contrafăcuți. Proprietarii De Swaen au descoperit înșelăciunea doar când escrocii plecaseră deja și se făcuseră nevăzuți, potrivit gva.be.

Persoanele care au făcut schimbul efectiv de bancnote nu au putut fi niciodată identificate. Cu toate acestea, în luna octombrie, un presupus membru al bandei a fost arestat în România. „Amprentele sale au fost găsite pe una dintre bancnotele contrafăcute de 500 de euro. El spune că habar nu are cum au ajuns acolo, dar o amprentă nu apare chiar pur și simplu pe o bancnotă euro falsificată", susțin procurorii.

Ceilalți membri ai bandei sunt în continuare urmăriți. O înșelătorie similară s-a petrecut ulterior și la Viena, în Austria.  Acolo, un operator hotelier a fost înșelat în mod similar cu 110.000 de euro. Amprentele românului de 44 de ani au fost găsite și pe una dintre acele bancnote false. Șase suspecți au fost arestați în acea anchetă austriacă. Potrivit avocatului românului în vârstă de 44 de ani condamnat la închisoare, este o coincidență că toți cei șase sunt din aceeași regiune ca și clientul ei. 

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel