Belgia. Răsturnare de situație în cazul bandei de români care au dat lovitura la o bijuterie celebră

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

La începutul lunii mai, trei suspecți au intrat în magazinul exclusivist de bijuterii Haesevoets din Stormestraat din Waregem din Belgia.  Erau cetățeni români. Aceștia au fost prinși, însă, surpriză: Există un al patrulea membru al bandei.

În noaptea de 1 spre 2 mai, trei suspecți au intrat în magazinul exclusivist de bijuterii Haesevoets din Stormestraat din Waregem din Belgia. La scurt timp, o mașină suspectă, la bordul cărora erau trei români, a fost reținută de polițiști. Doar șoferul a putut fi atunci reținut, ceilalți doi pasageri au reușit să fugă.

Unul dintre ceilalți a fost prins ulterior în Schaerbeek, al treilea a fost arestat în Franța. Despre cei 3 hoți existau deja date. Dar se pare că există și un al patrulea român implicat, care este încă pus sub urmărire și despre care se spune că se află în Canada.

Citește și: Belgia. Trei români prinși după ce au dat lovitura la o bijuterie celebră

Potrivit presei belgiene, când polițiștii au percheziționat locuința românilor au găsit acolo o parte din jaf, dar și haine precum cele identificate pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Doi dintre români, în vârstă de 41 de ani și 45 de ani, au fost vineri seara în mașina celui de-al treilea conațional, reținut încă de atunci de autorități.

Al patrulea membru al bandei, în Canada

 

Cei trei inculpați ar fi intrat în magazinul exclusivist de bijuterii din Stormestraat din Waregem. Au forțat obloanele metalice și au reușit să pătrundă în magazin, de unde au reușit să fure bijuterii de zeci de mii de euro și au fugit cu mașina lor, care era parcată mai departe. Dar nu-și făcuseră temele temeinic, pentru că au condus chiar în direcția secției de poliție, fiind  blocați la intersecția cu Verbindingsweg. 

Primul inculpat, care conform procurorului este liderul bandei, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Ceilalți trei inculpați se confruntă cu o pedeapsă de 30 de luni de închisoare. Verdictul definitiv, pe 7 decembrie.

Potrivit avocatului bijutierilor, spargerea a provocat un sentiment enorm de nesiguranță în rândul clienților săi. Cu doi ani mai devreme, cuplu de bijutieri a fost și victima ale unei răpiri. Pentru furtul bijuteriilor și stresul suportat, proprietarii au cerut daune morale de 25.000 de euro fiecare. Întâmplarea face ca aceeași bijuterie exclusivistă Haesevoets să mai fi fost lovită de hoți în urmă cu un an și jumătate. Atunci hoții, care au intrat întâi în locuința proprietarilor, au reușit să fugă cu bunuri de peste un milion de dolari, după ce i-a amenințat pe aceștia că îi omoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel