Belgia. Jaf ca în filme la Louis Vuitton: Mai mulți români au furat bijuterii și genți de sute de mii de euro. Decizie de ultimă oră

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un grup de români a intrat cu o maşină furată în vitrina unei bijuterii și într-o reprezentanță Luis Vuitton din Belgia şi au furat tot ce le-a picat în mână. Un alt complice care a participat la furt a fost descoperit, recent, în Anglia și extrădat. Este chiar fratele capului rețelei.

 În urmă cu trei ani, un grup de români au făcut țăndări vitrinele unui magazin de bijuterii și ale unui magazin Louis Vuitton din Knokke-Heist. Ei au furat mai multe mașini de teren, pe care le-au folosit ca pe un „berbec“ și au intrat efectiv prin vitrina magazinelor.

Dacă în cazul magazinului de bijuterii jaful a fost ratat, la reprezentanța Loius Vuitton au reușit să facă prăpăd. Atacatorii au luat genți, bijuterii și parfumuri în valoare de peste 250.000 de euro.  

La scurt timp după aceea, alți membri ai bandei au încercat același lucru la magazinul de bijuterii Colman, situat puțin mai departe. Au provocat pagube de 150.000 de euro, dar nu au reușit să fure și bijuterii. Gașca de spărgători a fugit cu alte trei vehicule, dar polițiștii i-au ajuns din urmă. Hoții români au făcut totul pentru a scăpa: Au golit un extinctor și apoi l-au aruncat în direcția polițiștilor care erau pe urmele lor.

ADN-ul unui alt român, găsit pe o pălărie dintr-o mașină furată

 

Totul a fost însă inutil, românii sfârșind capturați de autorități. Cea mai mare parte a „prăzii” a fost găsită și ea la scurt timp. Șapte suspecți au fost condamnați ulterior la ani grei de închisoare. Ei au fost legați apoi și de alte peste 20 de jafuri grave, comise inclusiv prin intrarea prin acoperiș, potrivit hln.be. 

Din grupul infracțional de atunci, autoritățile belgiene spun că a făcut parte și un alt român, care își așteaptă acum pedeapsa. El riscă 5 ani de închisoare. Este vorba despre Sorin Ion F., de 34 de ani. El este fratele „capului“ rețelei, Nicolae F., care a primit cea mai severă pedeapsă privativă de libertate după acest jaf...cu stil: 10 ani.

Citește și: Belgia. JAF ca-n filme la un magazin de LUX. Șase români, CONDAMNAȚI

 În august anul trecut, Sorin a fost arestat la Londra și extrădat în Belgia. Potrivit procurorului, el a fost implicat și în jaful  din Knokke. „ADN-ul său a fost găsit pe o pălărie într-una dintre mașinile folosite la spargeri", a declarat avocatul. „Am găsit ADN-ul său într-un Nissan care a fost furat.". 

 Bărbatul a fost deja condamnat în străinătate pentru fapte similare și riscă acum 5 ani de închisoare și în Belgia. „Clientul meu ajunsese cu puțin timp înainte de producerea jafului într-un apartament din Bruxelles, unde erau cazați ceilalți făptași", a argumentat avocatul său. „O persoană a renunțat în ultimul moment și el a fost de acord să-i ia locul. Decizia cea mai proastă din viața lui". Hotărârea în cazul său în ceea ce privește implicarea în acest jaf de la Louis Vuitton va fi dictată de judecătorii din Blegia pe 6 aprilie.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel