Belgia. „Ingineria“ pusă la cale de 24 de români: Au cumpărat mașini de peste 2 milioane de euro, dar nu le-au plătit niciodată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

24 de români au fost condamnați de o instanță din Liege, Belgia, după ce au cumpărat mașini fără să le plătească. Au creat companii false pentru a avea fișe de salariu false pentru a lua împrumuturile.

Tribunalul penal din Liege a pronunțat sentințe de până la șase ani de închisoare și confiscări de 500 000 de euro împotriva a 24 de inculpați de origine română care au cumpărat numeroase mașini pe credit fără să le plătească și apoi le-au revândut...

Persoanele implicate au înființat numeroase societăți fictive, care erau un fel de „cochilii goale“, folosite pentru a crea fișe de plată false în numele persoanelor care au luat credite pentru a cumpăra vehicule noi. "Au fost înființate pentru a servi infracțiunii", a declarat procurorul federal în pledoaria sa finală.

Instanța a constatat că Ziatu, în vârstă de 45 de ani, era liderul grupului infracțional organizat. El este singurul dintre inculpați care vorbește franceza. Acesta a fost prezent la fiecare dintre tranzacțiile de la reprezentanțe. La prima audiere a cazului său, inculpatul s-a prezentat ca fiind doar un traducător și că și-a a oferit servicii persoanelor din comunitatea de români care doreau să cumpere mașini.

Belgia. „Ingineria“ pusă la cale de 24 de români

 

"Am fost translator", a explicat el la audiere. "Le-am explicat de fiecare dată oamenilor că trebuie să plătească creditele auto, altfel vor fi raportați la banca națională și nu vor mai putea lua credite. Mi-au spus să nu mă deranjez“, a declarat el în fața instanței.

Dar procuratura federală nu a împărtășit acest punct de vedere. "El alege vehiculele, folosește compatrioți care nu vorbesc franceza și se dă drept alte persoane pentru a primi mașinile".

Potrivit anchetei, aceștia au cumpărat mașini cu o valoare totală de aproape două milioane de euro.

Au cumpărat mașini de peste 2 milioane de euro, dar nu le-au plătit niciodată

 

Principalul suspect a fost condamnat la șase ani de închisoare. De asemenea, instanța a pronunțat mai multe achitări. Ceilalți inculpați au fost condamnați la pedepse cuprinse între 18 luni de închisoare cu suspendare pentru perioada care depășește perioada de arest preventiv și 2 ani de închisoare.

Un inculpat care se afla în stare de recidivă legală a primit 18 luni de închisoare. În prezent, el își execută pedeapsa sub supravegherea unei brățări electronice.

Instanța i-a achitat pe inculpați de acuzațiile de spălare de bani și a ridicat sechestrele asupra caselor cumpărate în România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel