Beignets - gogoși franțuzești. Secretul care le face irezistibile și foarte pufoase: Adaugă Nutella pentru o explozie de gust

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Beignets - gogoși franțuzești. Secretul care le face irezistibile și foarte pufoase: Adaugă Nutella pentru o explozie de gust
Beignets - gogoși franțuzești. Secretul care le face irezistibile și foarte pufoase: Adaugă Nutella pentru o explozie de gust

Beignets, celebrele gogoși franțuzești pufoase, ușor de făcut și delicioase, sunt mici bombe de bucurie gustativă. Cu Nutella, cu zahăr pudră sau alături de un ceai, sunt o gustare nemaipomenită pentru o zi ușoară de vară.

Beignets, celebrele gogoși franțuzești, nu reprezintă o gustare săracă în calorii, ci dimpotrivă. Dar un mic „păcat“ culinar merită oricine.

Ingrediente:

550g făină

100 g de zahăr pudră (Pentru împudrat ușor)

3 ouă

50g Unt

200 ml. Lapte cald

1 plic de drojdie de panificație

1 plic de zahăr vanilat

1 vârf de cuțit de sare

 

Beignets - gogoși franțuzești pufoase: Etapele de pregătire

 


Se amestecă făina cernută și drojdia într-un bol. Se face o fântână în centru și se adaugă zahărul, ouăle, untul în fâșii și sarea.

Se amestecă puțin câte puțin, adăugând în același timp puțin lapte cald. Se frământă până se obține un aluat moale și se lasă să se odihnească sub o cârpă timp de aproximativ 1 oră.

Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină până la o grosime de aproximativ 1 cm. Se decupează cercuri cu o scobitoare și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute.

Se încinge uleiul de prăjit și se prăjesc gogoșile, întorcându-le imediat ce sunt aurii.

Scurgeți frigăruile și presărați-le cu zahăr pudră.


Sfaturi și trucuri pentru gogoși pufoase, umplute:


- Adăugați puțină scorțișoară în aluat.

- Umpleți gogoșile cu Nutella. Pentru a face acest lucru, subțiem pasta de tartinat prin simpla încălzire la microunde a întregului borcan timp de 20-40 de secunde și o punem într-o pungă cu un vârf subțire și neted pentru a umple gogoșile de pe margine.

- Folosiți aluatul de gogoși pentru a înveli felii groase de mere decojite și curățate de coajă.

- Alternativ, umpleți gogoșile cu dulceață de căpșuni sau de caise pe care ați încălzit-o câteva secunde în cuptorul cu microunde.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel