Baukindergeld. Germania, bani de la stat pentru cei care vor casă sau apartament

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Începând din data de 18.09.2018 a intrat  în vigoare Legea subvenției Baukindergeld, prin care persoanele din Germania cu copii, vor putea primi bani pentru a-și achiziționa o locuinta, dacă venitul anual este sub 75 000 euro. 

Informațiile au fost puse la un loc și explicate de Erich Mocanu, fondatorul organizației AEBS care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria. 

"Cine primește subvenția?
Baukindergeld este destinat în primul rând promovării familiilor care doresc sa-și îndeplinească visul de a avea propria casa sau apartament.

Care este venitul maxim pentru a beneficia de subvenție?
Venitul impozabil al familiei nu trebuie să depășească 75.000 € în funcție de starea actuală. Pentru fiecare copil va exista o alocație suplimentară de 15.000 €. În cazul unei familii cu patru copii, suma venitului anual impozabil până la care se face o creanță, crește la 105 000 EUR.

Cât este subvenția?
Subvenția Baukindergeld este de 1.200 € pentru fiecare copil pe an. Și pentru maximum 10 ani. Pentru o familie de patru persoane, aceasta poate însuma un total de 24.000 de euro.

• Sprijin pentru copii: 1.200 € pentru 10 ani: 12.000 €
• Sprijin pentru doi copii: 2.400 € pentru 10 ani: € 24.000 €
• Sprijin pentru trei copii: 3.600 € pe 10 ani: 36.000 €

Baukindergeld este plătit retroactiv?
Da. Pentru a avea dreptul retroactiv la Baukindergeld, casa sau apartamentul trebuie sa fie cumpărat în 2018 și subvenția se acorda începând cu 1 ianuarie 2018, data contractului de cumpărare sau a permisului de construcție este decisivă. Nu contează dacă este o clădire nouă sau o proprietate existentă," este mesajul explicat de Erich Mocanu.

Vezi video mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel