Băsescu: „În Republica Moldova, viața politică e infinit mai complicată decât în România. E dublată de hoție, de prostie și de orgolii”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură B1 TV
Sursa foto: captură B1 TV

Traian Băsescu a declarat că viața politică din Republica Moldova este infinit mai complicată decât cea din România deoarece, printre altele, e dublată de hoție, de prostie și de orgolii.

Fostul șef de stat a ținut să-l contrazică pe europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache, raportor pentru Republica Moldova al Parlamentului European, care a salutat instalarea unui guvern pro-rus la Chișinău.

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Băsescu a susținut că a vorbit cu Maia Sandu acum mai bine de o lună și că a avertizat-o că trebuie să scape de Igor Dodon, așa cum a scăpat de Vlad Plahotniuc.

„În Republica Moldova lucrurile sunt mult mai complicate decât par. Acolo nu e o simplă aritmetică, acolo toți au fost pe rând unii cu alții, toți au fost pe rând implicați și blamați. Maia Sandu a făcut o greșeală majoră. Eu am discutat cu dânsa acum o lună și jumătate, la Bruxelles, și am avertizat-o că dacă nu-l dă ea jos pe Dodon, o va da Dodon jos pe ea. I-am mai spus să schimbe alianța că, la instalarea Guvernul Sandu, comandamentul zero era îndepărtarea lui Plahotniuc. Acum, Plahotniuc nu mai e în Republica Moldova, partidul nu mai are nicio legătură cu Plahotniuc, el acum e pe plajă la Miami, a demisionat din funcția de deputat. Deci Partidul Democrat nu mai are nicio legătură cu mentorul lui. Maia Sandu și-a îndeplinit prima misiune - îndepărtarea lui Plahotniuc, iar a doua misiune era îndepărtarea lui Dodon și intrarea în alianță cu PD", a explicat Traian Băsescu, la B1 TV.

Întrebat dacă vestea îndepărtării Guvernului Sandu și înlocuirii acestuia cu Guvernul Chicu este una bună, așa cum a spus Dragoș Tudorache, europarlamentarul PMP a răspuns: „Nu! Vestea nu-i bună pentru că, la ora asta, ar fi trebuit să fie un Guvern Maia Sandu cu Pavel Filip, fostul premier, amândoi fiind pro-europeni, și Dodon și partidul lui în Opoziție"

„În Republica Moldova, viața politică e infinit mai complicată decât în România că, printre altele, e dublată de hoție, de prostie și de orgolii", a concluzionat Traian Băsescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel