Băsescu, după tragedia din Caracal: „Poliția a GREȘIT fundamental. Premierul, președintele trebuiau să-i cheme și să-i dea afară”

Fostul președinte Traian Băsescu a explicat că STS nu putea oferi locația cu precizie a telefonului, ci cu marja de eroare. 

„Nu este caz de CSAT și cel mai grav este că nu poate fi amânat. În momentul de față, vă garantez că cei vinovați, dacă rămân pe anchetă, vor căuta vinovații în altă parte. Eu vă spun ceea ce știu: STS nu poate localiza decât pe baza datelor primite de la operatorii de telefonie mobilă.

Eu cred că aici poliția a greșit fundamental. Oare nu l-a dus capul pe niciun polițist să se ducă la o casă dărăpănată, cu doi câini lup și în curte are un service. Polițiștii de pe zonă știau foarte bine a cui era acasă. Eu vă spun foarte clar: în condițiile în care copilul țipa, striga, puteau intra că aveau acoperire legală și încă ceva: nu le-a făcut nimeni nimic când au mai intrat în case greșite.

Copilul acela s-a comportat extraordinar! A reușit să ia un telefon, să dea detalii extrem de precise. Polițiștii sunt total nepregătiți, sunt efectiv neinstruiți.

Ce treabă are CSAT cu așa ceva: nu vei găsi în lege ceva în zona asta.

Pe mine nu m-ar fi lăsat inima să aștept până marți: azi îi bărbieream, tot azi îi și dădeam afară. Șeful Poliției trebuia chemat, șeful poliției Olt trebuia chemat și dați afară. Premierul, președintele trebuiau să-i cheme și tot azi să-i dea afară. Ei vor să protejeze poliția, în condițiile în care președintele țării știe că STS nu poate localiza cu precizie, dar cum să dai, tu, poliție, vina pe STS, când acel copil ți-a dat date precise de identificare.

De data aceasta poliția nu poate fi apărată! Este incalificabil!", a spus Traian Băsescu, la B1 TV.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy