Băsescu a RĂBUFNIT: „În cazul Caracal sunt o groază de PROFITORI”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură B1 TV
Sursa foto: captură B1 TV

Traian Băsescu a declarat că, în opinia sa, președintele Klaus Iohannis nu a avut o abordare corectă atunci când a ieșit la declarații și i-a cerut lui Felix Bănilă să demisioneze de la șefia DIICOT. Fostul președinte s-a referit pe larg și la amenda primită de mama Luizei Melencu, pentru faptul că a refuzat prelevarea de probe biologice. 

Băsescu a insistat că, oricât de necăjită ar fi Monica Melencu, trebuia să înțeleagă faptul că legea e și pentru ea, iar dacă o instanță judecătorească a decis că trebuie să accepte prelevarea de probe, atunci așa trebuia să se întâmple. Pe de altă parte, europarlamentarul PMP consideră că de vină pentru atitudinea femeii sunt anumite persoane care exercită o influență negativă în cazul „Caracal". Cu această ocazie s-a referit la Alexandru Cumpănașu. Traian Băsescu a mai spus că amenda dată Monicăi Melencu este uriașă dar, chiar și așa, trebuia contestată în instanță, iar anularea acesteia pe cale administrativă de către DIICOT este „ilegală".

„Un președinte apreciază când să aibă poziții publice și cât de oportune sunt. Uneori, deși stă și se gândește mult, iese și reușește să dea un mesaj neoportun. De exemplu, eu nu sunt de acord cu abordarea cu privire la șeful DIICOT. Șeful DIICOT nu e anchetator și parcă e un amestec brutal într-un dosar extrem de important și greu. Am anticipat că va fi o anchetă grea, care va lua timp. Într-o astfel de anchetă trebuie răbdare. La ce-ți folosește? Peste două luni iar schimbăm procurorii?", a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

Fostul șef de stat a subliniat că, oricât de necăjită e mama Luizei Melencu, trebuia să se supună hotărârii judecătorești și să accepte prelevarea de probe biologice: „Acea doamnă chemată, ca orice cetățean, trebuia să se prezinte, mai ales că recoltarea probelor pentru a se face ADN-ul era un element vital în anchetă. Doamna, oricât ar fi de necăjită, trebuie să se supună unei decizii a instanței, care a hotărât că doamna trebuie să meargă să facă această analiză. Faptul că am ajuns să ne cerem scuze că se respectă legea, îmi pare rău, arată că nu susținem un stat puternic care, atunci când discutăm de o hotărâre judecătorească, o pune în aplicare indiferent cât se supără cineva, chiar și dacă președintele României se supără".

 

Traian Băsescu: „E mult teatru, multă durere” 

 

Băsescu s-a referit apoi și la Alexandru Cumpănașu și și-a manifestat regretul că Monica Melencu, pe lângă situația disperată în care se găsește, mai este și influențată negativ de anumite persoane: „E mult teatru, multă durere și sunt o groază de profitori care... inclusiv ieșirea președintelui, în condițiile în care s-a dus un ofițer de poliție care, fără prea multe explicații, i-a cerut să se supună hotărârii jduecătorești. Acum, nu mulți au talentul să fie gingași, mai ales când lucrează în meserii din astea în care văd oameni morți".

„Sunt de acord că putea fi oarecare exagerare, brutalitate în abordare, dar am în vedere că foarte probabil exista o presiune de la parteneri, că înțeleg că se va face acest ADN în SUA, prin grija FBI. Deci lucrurile trebuiau să se desfășoare repede, doamna trebuia să se înțeleagă că oricât de necăjită și îndurerată ar fi, legea e valabilă și pentru dânsa", a mai precizat europarlamentarul PMP.

Băsescu a criticat și decizia DIICOT de a anula amenda dată Monicăi Melencu, dar a apreciat că această amendă era mult prea mare: „În mod categoric, odată cu ieșirea președintelui s-a intrat în zona populismelor, s-a tăiat amenda... Mă rog, 5.000 de lei e o amendă uriașă, a fost mult prea mare, dar putea fi contestată la tribunal, că familia Luizei e foarte bine asistată de avocatul Tonel. Nu trebuia să procedeze la o anulare administrativă ilegală".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel