Băsescu a EXPLODAT: „Suntem de râsul lumii! Guvernele se joacă cu focul”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Traian Basescu in Parlament
Traian Basescu in Parlament

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că guvernele României se joacă cu focul, căci de atâția ani nu s-au îngrijit să existe o aeronavă prezidențială. Fostul șef de stat susține că dacă se va întâmpla o catastrofă și președintele țării va fi în străinătate, va pierde timp așteptând un avion de linie, în loc să revină cât mai rapid în țară. Suntem de râsul lumii, a mai spus Băsescu. 

„Acum se perpetuează o situație care a apărut în 2010, dacă nu mă înșel, când aeronava prezidențială n-am mai putut zbura. N-a mai avut acte de siguranță să zboare și cu asta basta. De atunci, orice președinte închiriază o aeronavă. Vă pot spune că România se joacă cu focul, guvernele se joacă cu focul. În timp ce președintele poate fi plecat la zeci de ore distanță zbor cu avionul, în țară se poate întâmpla o catastrofă. Ai nevoie să vină președintele, să vină urgent în țară. Dacă îl lăsăm să așteaptă o aeronavă de linie, care eventual să mai facă și trei escale până ajunge la București, nu putem fi decât de râsul lumii. În momentul de față suntem de râsul lumii", a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Acesta a ținut să-i critice pe unii jurnaliști, care i-au reproșat președintelui că merge cu avion privat: „Cu ce să meargă fraților, cu avionul de linie care când vine, când nu vine? Sunt unii ziariști care fac mare tărăboi din faptul că președintele nu merge cu avionul de linie".

Întrebat de ce crede că Guvernul nu are grijă ca președintele să aibă aeronavă, europarlamentarul PMP a răspuns: „N-o consideră o prioritate și asta până se va întâmpla o nenorocire și președintele nu va putea să vină în țară rapid. Eu am avut o astfel de situație: eram la un summit la Bruxelles, a decedat tata și n-am putut să plec imediat și a trebuit să aștept avionul de seară, care a și avut două ore întârziate".

„Pot fi situația extrem de grave pentru țară și tu ai președintele aiurea în lume așteptând prin aeroporturi avion de legătură. E nepermis!", a insistat Traian Băsescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel