Barna și Orban au bătut palma: ce se întâmplă cu pensiile speciale ale primarilor

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Dan Barna a anunțat, luni, că Ludovic Orban a acceptat amendamentul USR la legea bugetului de stat pentru anul viitor care prevede amânarea cu un an a termenului de intrare în vigoare pentru pensiile speciale ale primarilor. 

O altă victorie importantă este prorogarea pensiilor speciale pentru primari cu cel puțin un an la momentul de față, ceea ce este un element important. Acestea urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie și ar fi devenit drepturi câștigate, nu se mai putea face nimic. Am reușit să obținem acordul premierului și acordul PNL pentru prorogarea acestui termen. De asemenea, un amendament cumva moral pentru ceea ce înseamnă educația de calitate în România academiile fantomă ale diverșilor politruci și sinecuriști vor putea în continuare să își desfășoare activitatea, dar doar în baza resurselor proprii, nu vor mai folosi resurse publice ale statului și acesta este un lucru foarte important", a declarat Dan Barna, într-o conferință de presă susținută luni la Parlament, după întrevederea la Guvern cu Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Liderul USR a adăugat că a fost acceptat amendamentul care mărește cu 80% alocirările pentru infrastructura de reabilitare a drumurilor și podurilor. Astfel, de al 203 milioane lei, prevăzute în legea bugetului, va fi o creștere până la 363 de milioane lei.

„Am corectat formula de calcul a colectării TVA și au fost disponibilizați 50 milioane lei din această corectare a erorii identificate. În domeniul infrastructurii am reușit o creștere cu 80% a alocării pentru infrastructura de reabilitare drumuri și poduri. Practic bugetul a crescut cu 80%, de la 203 milioane câte erau prevăzute inițial bugetul a ajuns 363 de milioane alocări pentru comfortul și calitatea drumurilor din România", a completat Barna.

Guvernul va analiza, în ședința de luni, de la ora 12.00, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotărât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și modificările la OUG 114.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului în care premierul va anunța amendamentele acceptate pe cele trei acte normative va avea loc tot luni, începând cu ora 16.00.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel