Bărbat român, arestat în Italia pentru că a încercat să ofere mită carabinierilor. „Modelul românesc“ nu a funcționat în peninsulă...

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat de 62 de ani din România a încercat să ofere mită polițiștilor italieni, pentru a putea transporta în continuare, fără acte legale, un autoturism fără acte în regulă pe platforma sa.

Un bărbat român în vârstă de 62 de ani a fost condamnat, recent, la un an și două luni de închisoare cu suspendare de autoritățile italiene. El este acuzat că a încercat să corupă carabinierii italieni, cărora a încercat să le înmâneze suma de 200 de euro pentru a evita o amendă întrucât transporta un vehicul pe remorcă în afara normelor legale.

Bărbatul, rezident în regiunea Lazio, acceptase să transporte în România, pe remorca furgonetei sale, o mașină Audi care aparținea unui amic, mașină care nu mai putea circula în Italia din cauza noilor norme de lege împotriva autoturismelor înmatriculate în alte țări. Ajuns la Orte, aproape de intrarea pe autostradă, românul a fost oprit de carabinieri, care l-au anunțat că va fi amendat deoarece încălca mai multe prevederi legale cu privire la transportul de autovehicule.

Când carabinierii i-au cerut documentele mașinii Audi de pe remorcă, bărbatul român le-a dat carabinierilor o pungă cu acte în care se aflau și două bancnote de câte 100 de euro. Fiind acuzat de instigare la corupție, românul a fost denunțat și a urmat apoi un proces care a durat circa patru luni. În timpul procesului, acuzatul a declarat că nu avea la cunoștință faptul că acea sumă de bani se afla în punga cu actele mașinii, dar carabinierii susțin că l-au văzut când a pus bancnotele în pungă.

Văzând că nu are șanse să scape fără condamnare și sfătuit totodată de avocatul său, bărbatul român a acceptat în cele din urmă o condamnare la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru fapta sa. Judecătoarea Silvia Mattei de la Tribunalul din Viterbo a acceptat acordul părților, ținând cont că acuzatul nu avea antecedente penale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel