Bărbat acuzat că face parte din reţeaua teroristă Stat Islamic, arestat în Italia

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un militant islamist tunisian, suspectat că face parte din reţeaua teroristă Stat Islamic, a fost arestat în nord-estul Italiei.

Potrivit agenției ANSA, bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost arestat joi, 2 decembrie, în cursul unei operaţiuni desfăşurate în localitatea Gradisca d'Isonzo, situată în provincia Gorizia (regiunea Friuli-Venezia Giulia).

Bărbatul, militant islamist tunisian, a fost capturat în baza unui mandat internaţional de arestare emis de Tunisia, sub acuzaţia de "apartenenţă la o organizaţie teroristă şi acte de terorism".

După ce acesta a fost capturat, autorităţile tunisiene au solicitat Italiei extrădarea individului suspectat că face parte dintr-o celulă a reţelei teroriste Stat Islamic (DAESH).

Anchetatorii au analizat activitatea sa pe teritoriul Italiei, însă nu au depistat activităţi teroriste comise de acest individ pe teritoriul țării, scrie Mediafax.

 

Tânăr convertit la islam, acuzat de plănuirea unui atac terorist. "Voia să intimideze populația Europei"

 

În urmă cu câteva săptămâni, și Parchetul din Ungaria l-a inculpat pe un tânăr de 22 de ani pentru plănuirea unui atac terorist islamist pe teritoriul ţării, împreună cu un complice.

Parchetul din Ungaria l-a inculpat pe un tânăr în vârstă de 22 de ani pentru plănuirea unui atac terorist islamist pe teritoriul ţării, împreună cu un complice anul trecut, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Potrivit comunicatului transmis astăzi, 17 noiembrie, de procurori, tânărul s-a convertit la islam într-o moschee din Budapesta în iunie anul trecut şi a jurat credinţă grupării Stat Islamic în vara acestui an.

Astfel, potrivit anchetatorilor, bărbatul de 22 de ani, plănuia un atac terorist, cu scopul de a intimida populaţia din întreaga Europă.

Acesta era ajutat și de un complice, al cărui nume nu a fost indicat de către autorități. Astfel, în urma verificărilor a rezultat că aceștia au discutat online în luna mai a acestui an, să execute atacul. Acesta ar fi presupus ca unul din ei să intre cu maşina în pietoni la Siofok, pe malul lacului Balaton, iar cel de-al doilea să explodeze o bombă cu cuie la Budapesta, în capitala țării.

Tânărul, în vârstă de 22 de ani, care se află în arest, mai este acuzat că a făcut pregătiri pentru a obţine elementele necesare pentru fabricarea bombei pe care urma să o utilizeze în atentat. Planurile celor doi au fost dejucate în luna iunie a acestui an, de către forțele ungare, se mai precizează în comunicat, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel