"Banda periuțelor de dinți" a speriat Austria. Un român și doi moldoveni, condamnați: "Noi așteptam să ne cheme patronul în Spania"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa: VOL.AT/Eckert
Sursa: VOL.AT/Eckert

Un român și doi moldoveni au fost condamnați la închisoare, în Austria, după ce toată vara au dat lovitură după lovitură în mai multe centre comerciale. "Banda periuțelor de dinți" cum a fost denumit trio-ul, viza în principal produse cosmetice.

 

 

Cei trei bărbați aduși în fața instanței din Feldkirch au 31, 38, respectiv 33 de ani. Doi dintre ei au mai multe condamnări anterioare. Unul dintre ei s-a aflat în spatele gratiilor aproape cinci ani.

"Banda periuțelor de dinți" a speriat Austria.

 

În timpul verii, trioul a rămas în Austria, se presupune că pentru a aștepta până când angajatorul lor spaniol avea nevoie de ei. În orice caz, în decurs de o lună au furat numeroase articole din magazinele de sport și de cosmetice. "Am furat doar ceea ce aveam nevoie noi sau familia noastră", spun cei trei și nu vor să recunoască nimic despre furtul comercial și vânzarea bunurilor.

Judecătorul Martin Mitteregger le ascultă cu răbdare poveștile, dar apoi îi condamnă pe cei trei bărbați pentru furt comercial. În tot Vorarlbergul, trio-ul a furat nenumărate periuțe de dinți, modele electrice, bineînțeles. De asemenea, au furat și alte articole de uz zilnic, cum ar fi foarfece de unghii, haine, lumini de bicicletă și ochelari de scufundare.

Pedepsele cu închisoarea au variat în funcție de cazierul judiciar. Cincisprezece, douăsprezece și opt luni necondiționate. Sentința este definitivă, potrivit Vol.at.

 

Citește mai departe

 

Tradițiile românești i-au adus numai probleme unui fermier austriac: Condamnat pentru că a sacrificat porci de Crăciun pentru mai mulți români

 

Un austriac în vârstă de 65 de ani este acuzat că ar fi sacrificat porci în mod ilegal în ferma sa și că ar fi vândut o parte dintre ei. Cei mai mulți clienți au fost români care au vrut să respecte tradițiile românești de Crăciun.

Fermierul pensionat cu jumătate de normă a fost judecat la Graz pentru fraudă și încălcarea Legii privind siguranța alimentară și protecția consumatorilor (LMSVG). Alături de el în boxa acuzaților, ginerele său și un prieten fermier.

Sacrificarea la domiciliu era obișnuită. Dar astăzi, dacă ucizi și vinzi porci în propria fermă fără să respecți cerințele legale, acest lucru devine problematic. Acest model de afaceri a adus un fermier, împreună cu un prieten fermier care furniza animale "la negru" și cu ginerele său, în fața instanței din Graz.

Bărbatul de 65 de ani a mărturisit că a făcut sacrificarea ilegală; ginerele său a recunoscut, de asemenea, că l-a ajutat. Cu toate acestea, clienții știau că nu era o fermă certificată. Clienții proveneau în principal din România.

Fermier austriac, condamnat după ce a sacrificat porci de Crăciun pentru mai mulți români

 

„Sănătatea este importantă pentru mine. Credeam că în Austria este permisă sacrificarea“, a declarat un cumpărător din România în fața instanței. "1,85 de euro era prețul kilogramului de carne la el acasă", a declarat luni un client în fața judecătorului Helmut Wlasak.

Românul a cumpărat un porc împreună cu vărul său în 2021, cu puțin timp înainte de Crăciun, "pentru că așa e tradiția și din cauza Coronavirusului nu am putut merge acasă, unde avem porcii". El credea că, în cazul fermierului, totul era în regulă și organic. El însuși a tăiat porcul. Clienții care ajutau la fața locului erau ceva obișnuit acolo. Un alt client a spus: "Carnea a fost bună, proaspătă și mai ieftină decât în magazin".

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel