Banda de români care a SPERIAT Spania: 27 de JAFURI

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Roman jaf hot Spania
Roman jaf hot Spania

Capul unei grupări de hoţi de buzunare româneşti a fost prins de poliţia din Ávila, Spania. Aceştia sunt suspectaţi de comiterea a 27 de jafuri, în zece provincii din Spania.

Bărbatul, care se află acum în arestul poliţiei, ar fi furat în ultimele două luni 26 de telefoane mobile de ultimă generaţie şi peste 27.000 de euro, plus mai multe sume de bani în valută.

Unul dintre jafuri a fost raportat de către șeful unei agenții de turism, unde a fost furat un telefon mobil după ce a distras atenţia angajaţilor. Alte patru lovituri ar fi fost date în aceeași locație, între 14 noiembrie și 17 decembrie 2018. Iar pe 29 ianuarie a fost raportat un caz similar la o şcoală de şoferi din localitatea Piedrahíta. Garda Civilă a descoperit că a fost vorba despre aceeaşi persoană care a comis jafurile anterioare.

investigaţiile poliţiei au condus spre un cartier din Parla (Madrid), unde ar fi identificat mai multe persoane care călătoresc în grupuri de două sau trei, timp de săptămâni întregi prin Spania și chiar în Portugalia. Aceştia se deplasau cu vehicule mari, haine şi saltele pentru dormit, apoi reveneau la locul lor de reședință cu telefoane și portofele furate și trimiteau bani familiilor lor din România.

Itinerariul grupării s-a încheiat brusc pe 18 februarie, la Tarancón, unde poliţiştii l-au prins pe românul care conducea operaţiunea. Acesta se afla alături de mai mulţi complici cu antecedente penale, cu care se pregătea să comită noi jafuri. 

Până să fie prinşi de către autorităţi, grupul ar fi dat lovituri în Ávila, Coruña, Pontevedra, Caceres, Leon, Valladolid, Zamora, Ciudad Real, Asturias și Cantabria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel