Balansoarul în care au MURIT 32 de bebeluși, RETRAS de pe PIAȚĂ. Produsul, descris ca fiind MORTAL

Producătorul american „Fisher Price” a retras de pe piaţă aproape cinci milioane de balansoare pentru bebeluşi, anunță Știrile PRO TV.

Anunţul vine după ce autorităţile americane pentru protecţia consumatorulului au constatat că 32 de copii au murit în ultimul deceniu după ce au fost lăsaţi de părinţi lor într-un anumit model de balansoar. Directorul „Fisher Price" insistă că decizia a fost luată voluntar şi că produsul este considerat sigur.

Keenan şi Evan Overton, din Statele Unite, şi-au pierdut băieţelul pe nume Ezra, pe când acesta abia împlinise cinci luni. „Stătea cu faţa în jos în balasoar, îşi pierduse cunoştinţa”.

Potrivit autorităţilor americane pentru protecţia consumatorului, Ezra este unul dintre cei 32 de bebeluşi care au murit în timp ce se aflau în balansoarul Fisher-Price Rock'n Play, lansat pe piaţă în 2009 şi disponibil şi clienţilor români prin intermediul platformelor de comerţ online precum Amazon.

Copiii s-au sufocat după ce s-au întors pe spate în balasoar, nefiind asiguraţi în centură. „Nu aveam motiv să bănuim că e periculos, fiindcă era produs de Fisher Price, o companie de renume”.

Balansoarul îi ţine pe cei mici în poziţie înclinată şi vibrează ca bebeluşii să adoarmă mai uşor. În instrucţiuni, compania recomandă ca produsul să nu fie folosit în cazul copiilor mai mari de trei luni sau al celor care au învăţat să se întoarcă pe spate. În plus, părinţii primesc indicaţii clare să prindă centurile atunci când cel mic se află în balansoar.

Chiar şi aşa, Academia Pediatrică Americană a descris produsul ca fiind „mortal”. Prin urmare, cei de la Fisher Price au decis să ia măsuri.

Chuck Scothon, director general Fisher Price: „Am anunţat astăzi retragerea de pe piaţă a balasoarelor Rock 'n Play. Deşi suntem convinşi de siguranţa produselor sale, am decis alături de Comisia pentru Protecţia Consumatorului că aceasta e decizia cea mai bună”.

 

[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27