Avionul american apocaliptic aterizează în Islanda. Alarmă de război nuclear: ce este Mercury E-6B (și ce semnal îi trimite lui Putin)

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Avionul american apocaliptic aterizează în Islanda. Alarmă de război nuclear: ce este Mercury E-6B (și ce semnal îi trimite lui Putin) / Foto: Captură video youtube
Avionul american apocaliptic aterizează în Islanda. Alarmă de război nuclear: ce este Mercury E-6B (și ce semnal îi trimite lui Putin) / Foto: Captură video youtube

Avionul american apocalips aterizează în Islanda. Aterizarea aeronavei în Europa ar putea fi citită ca o mișcare preventivă a Statelor Unite în cazul degenerarii situației din Ucraina

Statele Unite desfășoară în Europa, mai exact în Islanda, avionul apocalipsei. Mercury E-6B a sosit într-adevăr ieri pe insula de nord a bătrânului continent, în cadrul „unei operațiuni în zona de responsabilitate a comandamentului forțelor armate americane în Europa”, potrivit unui tweet publicat de U.S. european command, conform Il Messaggero.

Echipajul s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în Islanda, Kerrin Patman, și cu alți lideri diplomatici și militari.

Dar ce este Mercury E-6B și ce reprezintă acesta pentru războiul din Ucraina? Ce mesaj transmite Moscovei?

Aterizarea în Europa a acestui monstru din cer, cu toate caracteristicile sale este menită să controleze Forțele Armate în cazul unui război nuclear și ar putea fi citită ca o mișcare preventivă a Statelor Unite în cazul degenerarii situație, cu o escaladare nucleară consecutivă cauzată de Rusia lui Putin.

Vezi și: Moscova acuză Statle Unite ale Americii că plănuiesc să folosească arme chimice în Ucraina

Mercury E-6B, planul apocalipsei

 

Mercury E-6B este proiectat ca o aeronavă versatilă de comandă și control în condițiile unui blocaj nuclear, concepută pentru a comunica cu lansatoare de rachete strategice cu propulsie nucleară care transportă ICBM-uri.

Fiecare submarin poate transporta până la 24 de rachete Trident II D5 capabile să transporte focoase nucleare. Raza maximă de lansare este de 11.300 km, iar puterea încărcăturii termonucleare este de 475 kilotone. În loc de Trident II D5, submarinele Ohio pot transporta 154 de rachete de croazieră BGM-109 Tomahawk cu o rază de acțiune de până la 2.500 km.

Pentru aceste caracteristici a primit cele două porecle „avionul apocalipsei” sau „avionul sfârșitului”. Aeronava servește drept copie de rezervă a Centrului de Operațiuni Globale al comandamentului strategic al SUA și este desfășurată în cazul în care acest corespondent la sol nu își poate îndeplini misiunea, potrivit Military+Aerospace Electronics.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel