Avion românesc prăbușit lângă Milano: 8 morți, între care și un copil. Unul dintre piloți ar fi fost român (VIDEO) UPDATE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion privat înmatriculat în România s-a prăbușit duminică după-amiază în apropierea aeroportului Linate din Milano. Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Milano Malpensa însă după un tur de aeroport s-a prăbușit într-o zonă rezidențială de la est de Milano. Potrivit unor surse, 8 persoane aflate la bord, între care și un copil, au decedat. Unul dintre piloți ar fi fost de naționalitate română.

UPDATE, 17.50

Dan Petrescu era pilotul aflat la manșa avionului prăbușit în Milano. Acesta era considerat, de către mulți actori din real estate, cel mai mare investitor din piață.

Pe lângă Dan Petrescu, la bord se aflau și soția sa, dar și copilul lui, în vârstă de circa 20 de ani, un bebeluș și două fiice ale unui jurnalist român.

Vezi mai multe: El era Dan Petrescu, pilotul român mort în accidentul de avion de lângă Milano: Era cel mai bogat român

 

UPDATE, 16.50

Potrivit presei italiene, pilotul care ar fi decedat în incidentul aviatic ar fi comandantul Dan P. Deocamdată nu există o confirmare oficială a autorităților române în acest sens.

 

Știrea Inițială

În apropiere de stația de metrou San Donato, un avion înmatriculat în România s-a prăbușit, în flăcări, într-o clădire. La bord s-ar fi aflat pilotul, co-pilotul și o familie de francezi, printre care și un copil. Clădirea era goală, iar parcarea Atm de alături era închisă ca măsură de precauție.

"Am văzut motorul în flăcări și apoi avionul a căzut în picaj", a declarat un martor, citat de presa italiană.

Avionul plecase de la Linate și se pare că încerca să se întoarcă acasă, schimbându-și ruta planificată spre Sardinia. Acesta s-a prăbușit după ce a parcurs 4-5 mile.

Nu este clar câte persoane se aflau la bord: potrivit primelor informații venite din surse polițienești, erau 8, inclusiv pilotul român și un copil. Din păcate, nu există supraviețuitori, relatează Il Corriere della Sera. 

Avion românesc prăbușit lângă Milano



Pompierii și poliția din Milano lucrează pe Via Marignano, în apropiere de stația de metrou San Donato, la un avion ultraușor cu opt persoane care s-a prăbușit la ora 13.00. Persoanele aflate la bord, șapte pasageri și un pilot, au murit. Potrivit primelor informații, pasagerii erau francezi: era vorba de un zbor privat care plecase din Linate spre Olbia.

Avionul care s-a prăbușit este un PC-12. Agi raportează. Este un avion executiv, monomotor, monoplan cu aripă joasă, proiectat și fabricat de compania elvețiană de aviație Pilatus Aircraft, înmatriculat în România.

În prezent se lucrează la identificarea victimelor. Potrivit unor surse, unul dintre piloții aflați la bord ar fi de naționaliate română. Alte surse citate de presa din Peninsulă spun că pilotul ar fi de naționalitate germană.

Avionul s-a prăbușit într-o clădire goală, în curs de renovare, folosită ca birouri și parcare pentru autobuze. Locuitorii din zonă au auzit un șuierat puternic și apoi o explozie, cauzată de impactul cu avionul. Flăcările au cuprins imediat clădirea cu două etaje din Via 8 Ottobre 2001, la colțul cu Via Marignano, la mică distanță de sediul Eni din San Donato și de terminalul liniei galbene de metrou din Milano.

1. -imagine fara descriere- (avion-romanesc-prabusit-langa-milano-8-morti--intre-care-si-un-copil--unul-dintre-piloti-ar-fi-fost-roman-video.png)

Martorii, care locuiau într-o clădire aflată la aproximativ 200 de metri de locul dezastrului, au declarat că au auzit un zgomot ciudat și apoi o bubuitură, s-au uitat pe fereastră și au văzut o minge de foc. Rămășițele avionului sunt împrăștiate pe o suprafață mare în jurul punctului de impact.

"Avionul avea un motor în flăcări și a coborât în picaj, nu s-au văzut manevre, dar chiar s-a prăbușit". Astfel, unii martori care au văzut Piper prăbușindu-se în clădirea din San Donato Milanese.

118 a emis un cod roșu pentru un accident aviatic, în care a fost implicat un avion cu 6 persoane la bord (1 pilot + 5 pasageri). Stația San Donato se află în sud-estul orașului Milano, pe rețelele de socializare apărând zeci de videoclipuri ale persoanelor care se aflau în stație în acel moment și care au asistat în direct la tragedie. Parcarea de alături a fost închisă ca măsură de precauție, dar nu există răniți sau pagube în interior.

 

 

Actualizare...

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel