Avion cu sute de pasageri, atacat în timp ce se pregătea să decoleze - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Avion cu sute de pasageri, atacat în timp ce se pregătea să decoleze - VIDEO
Avion cu sute de pasageri, atacat în timp ce se pregătea să decoleze - VIDEO

Arestarea lui Ovidio Guzmán, fiul lui El Chapo și unul dintre liderii cartelului din Sinaloa, a declanșat un val de violențe în Culiacán. Blocaje ale traficului și împușcături au avut loc încă din zori în capitala statului.

Situația amintește de ceea ce s-a întâmplat în 2019, când Garda Națională l-a reținut pe Ovidio și presiunile traficanților de droguri au forțat Guvernul să-l elibereze, pentru a evita atacurile asupra populației civile, într-o zi neagră care a devenit cunoscută drept Culiacanazo, relatează Libertatea. Un zbor comercial Aeroméxico a fost atacat cu focuri de armă în timp ce se pregătea să decoleze din Sinaloa către Mexico City. Pasagerii îngroziți au fost filmați cum încearcă se se ascundă în scaunele lor. Niciun pasager sau angajat nu a fost rănit.

 

„În timp ce acceleram pentru decolare, am auzit împușcături foarte aproape de avion și atunci ne-am aruncat cu toții la podea”, a declarat unul dintre pasageri, David Tellez, agenției de presă Reuters.

Un avion al forțelor aeriene a fost lovit și el în Culiacán, a declarat agenția de aviație civilă din Mexic.

 

Cele mai importante aeroporturi din Sinaloa au fost închise

 

Joia aceasta au fost suspendate cursurile școlare și, de asemenea, toate serviciile din oraș. Guvernul din Sinaloa a transmis un mesaj tuturor lucrătorilor din sectorul public să nu se prezinte la locul de muncă. Guvernatorul Rubén Rocha Moya le-a cerut oamenilor să nu-și părăsească casele și să rămână calmi. Ambasada Statelor Unite în Mexic a emis o alertă prin care le reamintește cetățenilor săi „să nu călătorească” la Sinaloa.

Cele mai importante aeroporturi din Sinaloa au fost închise și unele autostrăzi au fost închise, cu camioane și remorci traversate, cuprinse de flăcări. Agenția Federală de Aviație Civilă (AFAC) a raportat că, până în prezent, peste 100 de zboruri de pe aeroporturile din Sinaloa au fost anulate.

De pe aeroportul Mazatlán au fost anulate 32 de operațiuni și de pe aerodromul Culiacán, 70. Companiile aeriene comerciale deservesc pasagerii care au fost afectați de anularea zborurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel